«Steluţele Dunărene», premiate la Festivalul «Flori de Gheaţă» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Steluţele Dunărene», premiate la Festivalul «Flori de Gheaţă»

Talentaţii solişti ai Grupului "Steluţe Dunărene" din Brăila au intrat deja în magia sărbătorilor de iarnă, astfel că, după nenumărate ore de repetiţii şi canto, au primit şi răsplata cuvenită: noi premii la Festivalului naţional de interpretare a cântecelor de iarnă pentru copii "Flori de gheaţă", ediţia a-XIII-a, care le completează palmaresul bogat.
În urma preselecţiei, Grupul "Steluţe Dunărene", manageriat de Liliana Toader, a fost reprezentat la Festivalul "Flori de Gheaţă" de soliştii Baran Biyikoglu, Daiana Voicu şi Valentina Enea (la categoria 5-8 ani), Giulia Riga (la categoria 9-12 ani) şi Alexandra Stroe (la categoria 13-18 ani). Brăilenii, care au concurat şi la secţiunea grupuri, s-au făcut remarcaţi pe scena festivalului organizat de compozitoarea Mirela Daday, după ce au impresionat prin melodiile interpretate, dar şi prin prezenţa scenică, juriul de specialitate. Acesta a fost format din personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, preşedinte fiind Maria Gheorghiu (cantautoare) iar printre membri numărându-se Jolt Kerestely (compozitor), Marian Stere (textier) şi Larisa Avram (realizator şi producător emisiuni TVR). Astfel, Baran Biyikoglu a obţinut premiul al III-lea, Valentina Enea, solistă provenind din sistemul de Protecţia Copilului, a luat premiul al II-lea şi Daiana Voicu a câştigat premiul I. Giulia Riga a fost răsplătită cu menţiune, iar Alexandra Stroe a obţinut premiul al II-lea. Tot premiul al II-lea i-a revenit Grupului "Steluţe Dunărene", şi la secţiunea grupuri.
Inedit este faptul că în acest an, juriul copiilor a avut în componenţă doi solişti ai Grupului "Steluţe Dunărene". Este vorba despre Ana Maria Voicu, câştigătoarea trofeului ediţiei de anul trecut a festivalului, precum şi despre Robert Ciupitu, care a fost preşedintele juriului. Tinerii brăileni au privit cu seriozitate misiunea încredinţată, de a evalua prestaţia concurenţilor. "Este pentru prima dată când am fost invitată într-un juriu. A fost o experienţă nouă, un nou pas pe care l-am făcut în acest domeniu şi, totodată, o mare onoare de a fi alături de aceste nume importante ale muzicii româneşti", a declarat Ana Maria. Colegul său, Robert Ciupitu, a jurizat şi ediţia de anul trecut a Festivalului "Flori de Gheaţă". "În urma câştigării Trofeului campionilor şi a mai multor festivaluri naţionale, am fost invitat ca jurat în cadrul acestui concurs. Am fost bucuros că în acest an am fost preşedintele juriului copiilor", a declarat Robert.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro