«Vânătoare» de şoferi vitezomani, băuţi sau drogaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Vânătoare» de şoferi vitezomani, băuţi sau drogaţi

* în data de 21 august, poliţiştii au acţionat pe DN 22B (Dig Brăila - Galaţi), pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, au fost controlate mai multe vehicule și aplicate 15 sancțiuni, dintre care nouă au fost pentru depăşirea vitezei * în noaptea de 22 august, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua Buzăului, iar aparatul drugtest a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive * miercuri şi joi, aproape 20 de şoferi au rămas fără permis de conducere

 

 

 

Pericol pe şosele! Mai mulţi conducători auto care au circulat după propriile legi, au apăsat prea mult pedala de acceleraţie, au condus sub influenţa unor droguri sau alcool, au picat în plasa poliţiştilor. În numai două zile, poliţiştii au desfășurat activităţi intense pentru prevenirea fenomenului infracţional, iar amenzile aplicate au depăşit 100.000 lei. În plus, 18 şoferi au rămas fără permis.

Astfel, la data de 21 august, în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune, pe DN 22B (dig Brăila -Galaţi), pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. În acest sens, au fost controlate mai multe vehicule și aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.900 de lei, conform O.U.G nr. 195/2002.

Dintre sancțiunile aplicate, nouă au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru neportul centurii de siguranță și cinci pentru alte abateri”, au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Un şofer băut a fost depistat de poliţişti, în dimineaţa de 21 august, în jurul orei 07:45. Agenţi din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DE 584, în afara municipiului Brăila.

Bărbatul aflat la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. În cauză cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt.

Tot la data de 21 august, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 36 de ani, din județul Galați, în timp ce conducea un vehicul pe DN 22B (dig Brăila – Galaţi), pe raza municipiului Brăila. „În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt”, au spus poliţiştii.

 

Şoferi lăsaţi fără permis

Polițiștii au acționat, în cele 24 de ore ale zilei de miercuri,  la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 11 acțiuni și au intervenit la 49 de evenimente. Polițiștii au constatat 106 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 54.000 de lei.”Pentru menținerea siguranței rutiere, 8 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 4 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate”, au spus poliţiştii.

 

Un tânăr de 18 ani conducea un vehicul pe Șoseaua Buzăului, sub influenţa unor droguri

Şi la data de 22 august, polițiștii au acționat la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale și au intervenit la 23 de evenimente, dintre care 18 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Oamenii legii au constatat 114 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 51.000 de lei. Pentru menținerea siguranței rutiere, 10 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, iar patru certificate de înmatriculare au fost restrase.

Joi, 22 august, la ora 20:20, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Tufești, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. În cauză cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt.

În noaptea de 22 august, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe                 Șoseaua Buzăului din municipiul Brăila. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt”, arată poliţiştii.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro