Îmbrăcăminte biodegradabilă creată la Colegiul Economic "Ion Ghica" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Îmbrăcăminte biodegradabilă creată la Colegiul Economic "Ion Ghica"

Directorul colegiului, prof. Andrei Puia, a trecut în revistă istoricul şcolii şi momentul din septembrie 2001, când Grupul Şcolar Economic s-a transformat în Colegiu Economic, realizare la care a contribuit şi actualul inspector general Viorel Botea, pe atunci director adjunct al şcolii. A vorbit apoi inspectorul general Viorel Botea, care a promis cadrelor didactice că în planul de şcolarizare vor avea 11 clase, afirmaţie primită de toţi cu aplauze. De asemenea, a anunţat că în curând va fi inaugurat şi Centrul de Excelenţă, care va funcţiona ca oricare altă unitate de învăţământ. Decanul Facultăţii de Management şi Marketing în Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, de la Universitatea "Brâncoveanu", a vorbit despre criza economică şi implicaţiile ei, iar fostul director al şcolii, prof. Ioan Munteanu, a amintit celor prezenţi de ce l-a ales în 1973 pe Ion Ghica drept patron spiritual al colegiului. La finalul momentului s-au oferit premiile concursului "MatCon" şi premiul I de la concursul de şah, elevului Mihai Caramfil.

Toţi invitaţii şi elevii au vizitat expoziţia de origami realizată de profesoara Georgeta Pardos împreună cu elevii săi la ora de dirigenţie şi expoziţia de obiecte de îmbrăcăminte biodegradabilă şi reciclabilă coordonată de profesorii Claudia Berechet, Daniela Presadă şi Simona Bedereag.

"Dimensiunea eminesciană a fiinţei noastre"

Tot în cadrul Zilelor colegiului a avut loc joi seara, la Muzeul Brăilei, cea de-a doua ediţie a simpozionului "Dimensiunea eminesciană a fiinţei noastre", organizată şi moderată de prof. Nicolae Băcanu de la Colegiul Economic "Ion Ghica". "Am încercat să abordăm pluridisciplinar opera eminesciană, pentru că aşa mi se pare mai potrivit având în vedere complexitatea ei. Anul trecut am discutat despre reflexiile eminesciene în limba engleză, anul acesta în limba franceză, iar la anul vom aborda limba germană", a sus prof. Nicolae Băcanu.

La fiecare dintre cele zece secţiuni a fost prezentată o lucrare sau chiar mai multe. Cele zece secţiuni abordează diferite faţete ale personalităţii lui Eminescu: Veşnic poet, Prozator şi dramaturg, Reflexii în literatura franceză, Filosof, Religios, Preocupări în domeniul fizicii şi astronomiei, Profesor, Economist şi Tânăr printre tineri. Au participat cu lucrări profesori de la "Ion Ghica" - Carmen Mustaţă, Mirela Buzoianu, Manuela Nichita, Costel Gheţu, Paula Novac, Constantin Toader, Marcelin Dragomir, Claudia Berechet, Daniela Presadă, de la "Gh. K. Constantinescu" - Raluca Toma şi de la "Ana Aslan" - Mariana Băcanu. La ultima secţiune au participat două eleve, Violeta Marcu şi Mihaela Priceputu. În final, cinci eleve au recitat poezii: Daniela Andronache, Mihaela Priceputu, Aurelia Vrânceanu, Violeta Marcu şi Gina Chirilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro