Împușcat ”din dragoste” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Interlop din școala lui Crăcănatu, atacat de un puști cu un pistol cu bile

Împușcat ”din dragoste”

• vineri noaptea, un bărbat de 43 de ani a fost împușcat cu un pistol cu bile, în cartierul Hipodrom, de un tânăr despre care victima spune că a fost instigat de un nepot al concubinei sale • cel atacat este  Ion Radu Iancu, zis ”Maroc”, de 43 de ani, din «școala» interlopului Crăcănatu, după cum se recomandă chiar el • bărbatul spune că a fost împușcat ”din dragoste”, întrucât sora femeii cu care trăiește el, o persoană cu bani aflată în Japonia, ar fi vrut să o ia pe ea de nevastă • în urma atacului violent, Poliţia a fost sesizată și a intervenit, însă tânărul care a tras cu pistolul, dar și nepotul care ar fi pregătit totul s-au făcut nevăzuți • cel atacat a făcut mulți ani de închisoare pentru o infracţiune de omor și solicită Poliției să rezolve cât mai repede acest caz, ca să nu ajungă să-și facă singur dreptate • între timp, a fost identificat un tânăr de 17 ani care ar fi autorul atacului

 

Înarmat cu un pistol cu bile, un tânăr a atacat un bărbat, se pare pe fondul unei răzbunări, în cartierul Hipodrom. Bărbatul împușcat, care a fost rănit serios la brațe și picioare, este Ion Radu Iancu, zis ”Maroc”, de 43 de ani, din «școala» interlopului Crăcănatu, după cum ne-a spus chiar el. În urma atacului violent, Poliţia a fost sesizată și a intervenit.  Cel atacat, care a stat mulți ani în închisoare pentru o infracţiune de omor, spune că este vorba despre o răzbunare, din partea unei femei aflate prin Japonia, care şi-ar fi plătit un nepot ca să-l atace. În conflict ar fi mai intervenit încă un individ, cunoscut al victimei, care ar fi tras cu pistolul şi apoi a fugit. „Eu nu m-am luat de la nimic cu el. Eu trăiesc cu mătuşa lui, în concubinaj. Am mai avut certuri cu femeia cu care trăiesc, am ajuns să ne mai înjurăm prin telefon, dar nu au fost alte probleme. O soră de-a concubinei mele, care e în Japonia, are foarte mulţi bani şi ea îl susţine şi finanţează pe nepotul ăsta să ajungă şmecher. L-a scos din bătăi, din atacuri, au fost acum o lună două alte atacuri, tot el a participat. Acum i s-a făcut plata, nu ştiu câţi bani, să mă execute pe mine. Mătuşa este instigatoarea, eu nu am nimic cu copiii, eu am cu ăla care are bani şi instigă să îşi facă manevrele. Aici mă doare, cum face cu ăsta, poate face cu mulţi alţii, ăsta are câţiva copii, brigada lui, că el este şeful.  Mă-sa are bani şi aia, e prin America”, ne-a spus bărbatul.

 

A primit un mesaj pentru a ieşi din casă, apoi a fost împușcat

Victima atacului spune că vineri noapte, când s-a întâmplat incidentul violent, a primit un mesaj, de la nepotul concubinei, care îl întreba ce face şi dacă este la mătuşa lui. Bărbatul nu i-a răspuns decât că este în cartierul Hipodrom, la domiciliul femeii cu care trăieşte în concubinaj, iar tânărul i-ar fi zis să vină până la el la scară să vorbească ceva. „Am zis că a păţit ceva, vrea să îl ajut, fiind nepotul concubinei mele m-am dus cu mare drag să văd despre ce este vorba. Eu fiind un personaj cunoscut în Brăila, îmi iau cuţitul la mine şi mă duc acolo. Era el şi încă doi inşi, doi copii, văd că vine al treilea, dintr-o maşină, era într-o zonă unde este foarte întuneric. Eu eram pe telefon acolo, stăteam pe scări, apare puştiul ăsta, unul bruneţel cu breton, cu glugă în cap, scoate un pistol. Eu am crezut că vine că este un prieten de-al lui, nepotul concubinei. Când colo, el a tras, bum..bum..bum, apoi a fugit. Eu am pus mâna la ochi... să nu îmi dea în ochi... am sucit capul.... am auzit focul, că se trage. I-am întrebat pe aştia doi dacă au păţit ceva, ei s-au pus pe burtă, erau jos. Şi am fugit după el, pe lângă gardul cimitirului, Piaţa Microhală, a intrat pe o aleea şi s-a împiedicat, gata să cadă, am zis că îl prind, dar nu l-am prins. S-a ridicat repede, a mai tras câteva focuri de armă. A ieşit în staţia de taxi de la capătul liniei 2 şi s-a urcat în taxi. Eu cu cuţitul în mână m-am pus în faţa taxiului, sunt camere, m-a văzut Poliţia, a văzut toată lumea chestia asta ”, a povestit bărbatul.

Potrivit acestuia, tânărul care îl atacase era pe bancheta din spate a taxiului, lăsat în jos, iar taximetristul a refuzat să oprească. A doua zi, el ar fi avut o discuție cu taximetristul respectiv, care i-ar fi zis că nu ştie ce a fost vineri noapte, că el a fost băgat într-o belea mare și s-a speriat, că l-a luat Poliţia. Păi, ce ai făcut măi, Gogule! El a spus că l-a luat pe ăla şi l-a dus în Lacu Dulce, l-a lăsat acolo. Păi, dacă eu m-am pus în faţa maşinii şi m-ai cunoscut... de ce nu ai oprit!? Că el stă în cartier aici. I-am spus: «Dacă era mortăciune la mijloc, tu cărai criminalul?» A zis că nu a avut vreo reacţie copilul ăla, nu l-a ameninţat, i-a aruncat banii... 20 de lei, pe locul din faţă. I-a zis să îl ducă în Lacu Dulce, cât mai repede. Apoi eu i-am zis taximetristului să mă ducă unde l-a dus pe ăla, în Lacu Dulce, că eu vreau să fac rapid anchetă. Sunt şi eu un criminal, am făcut 15 ani, m-am liberat condiţionat. Poliţia să îşi facă treaba... să îi prindă pe puştii ăştia care făc răutăţile astea, să îi astâmpere, să ia o măsură... Că pe mine mă caută în fiecare noapte, el şi alţii, plătiţi de aia de acolo. A zis că vinde o garsonieră pentru mine, să mi se facă felul, moartea”, ne-a declarat Ion Radu Iancu.

 

Camerele video pot face lumină în acest caz

Bărbatul ne-a mai spus că în Lacu Dulce, unde a fost lăsat tânărul pistolar, a văzut că sunt multe camere, unde a coborât el, se poate găsi totul...sunt imagini. „Dar Poliţia nu găseşte camerele! Cum facem? Că eu nu îl cunosc, nici nu l-am văzut, când eu am făcut 15 ani de puşcărie ăsta era în faşă, nu aveam cum să îl cunosc. Nepotul concubinei a fugit, nu a dat declaraţii, e şmecher, bandit... a zis că el nu e prăduitor. Păi, tu m-ai scos afară, să mă execute. Era un pistol airsoft cu bile, a găsit Poliţia bile pe acolo, nu ştiu ce bile, metal ceva. El mi-a dat mesaj şi apoi a venit, pe la 11.30 – 12.00. Eu vreau să grăbesc chestia asta, prin media, eu nu văd ceva corect în Poliţie, aici mă doare. Eu văd că Poliţia patinează greu, nu că nu am încredere. Dar Poliţia îi ştie pe toţi, de ce nu se duce să îi ia? Îi ştie că i-a luat de atâtea ori, i-a găsit cu cuţite, ştie toate găştile. Au făcut alte atacuri. Că aşa dacă îi găsesc eu și le fac ceva, apoi zice că puşcăriaşul, criminalul a ieşit şi a mai comis o crimă, că am fost liberat condiţionat, astea sunt ştirile care vin după aia, prin presă. Că eu sunt vinovat, dar nu vreau să fiu eu vinovatul. Vreau să se facă ceva cât mai repede și instigatorul să se ducă la pușcărie, nu copiii ceilalți, că ei nu au nicio vină. Dacă se duc copiii ăștia la pușcărie, nu este normal, că aștia sunt proști, se droghează și trag cu pistolul, pentru 1.000 de euro, dar ei nu știu ce fac. Instigatorul mai poate folosi alți trei patru copii, din nou, că se mai ceartă ăia cu cineva. Cel care a tras e un copil, are vreo 18 ani. Dacă ajunge la pușcărie i se dă toată viața peste cap ”, a spus bărbatul.

 

«Eu fac parte din școala lui Crăcănatu, o școală foarte bună, de șmecherie»

Brăileanul ”Maroc”  a precizat că nepotul care ar fi pus totul la cale este și el tânăr, are 20 și ceva de ani. Numai că el nu a știut cum să procedeze, întrucât este tânăr și l-a luat cu vrăjeală, l-a întrebat ce face și i-a spus să iasă afară. ”Dacă era mă împușca unul pe la spate și gata. Eu am 43 de ani, fac parte din școala lui Crăcănatu, o școală foarte bună, de șmecherie, și mă prostește un copil. Poliția a fost aici, a făcut anchetă, dar nu văd să se întâmple nimic. Dacă era o crimă!? Puneți mâna pe el, mai repede!”,  a  punctat brăileanul atacat.

Acesta susține că știe și motivul pentru care a fost împușcat. Sora femeii cu care el trăiește în concubinaj, din Japonia, ar fi supărată că n-a ales-o pe ea. ”Am fost împușcat din dragoste, fiindcă instigatoarea consideră că trebuia să o iau pe ea de soție că are bani și nu pe sora ei, care este săracă. Instigatoarea este geloasă pe sora-sa. De aia am fost împușcat”, susține bărbatul.

Acesta ne-a arătat locul atacului, fiind de acord să îl fotografiem și pe el, cu rănile suferite.

Am solicitat informații de la Inspectoratul de Poliție Județean, referitoare la stadiul anchetei în acest caz. Ieri, am primit și răspunsul, fiind informați că tânărul care a tras cu pistolul cu bile a fost deja identificat. ”La data de 16 august a.c., la ora 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu un pistol cu bile de cauciuc,  de către o persoană necunoscută, care ar fi fugit de la fața locului. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 42 de ani, din Brăila, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

În acest context, astăzi, 21 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Biroului Investigații Criminale și Biroului Proximitate au efectuat patru percheziții în municipiul Brăila.

Astfel, la domiciliul unui tânăr, de 17 ani, bănuit de comiterea faptei, a fost găsit un pistol cu proiectil din cauciuc, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în continuare fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept și lovirea sau alte violențe”, a transmis IPJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro