În pădurea Stejaru încă mai arde vegetația uscată | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

În pădurea Stejaru încă mai arde vegetația uscată

* oficial, incendiul a fost declarat stins luni seară, însă echipaje ale ISU au rămas în zonă ca să se ocupe de eventualele focare care ar mai putea să apară, iar pe parcursul zilei de astăzi chiar a fost nevoie de intervenția lor

 

 

 

Incendiul din pădurea Stejaru, de la marginea municipiului Brăila, încă nu este stins în totalitate. Focare punctuale reapar, după cum ne-a sesizat un brăilean aflat în zona Așezământului Bisericesc de pe malul lacului sărat - fostul restaurant Turist. Acesta spune că pe parcursul zilei de astăzi, flăcările au reapărut, pe porțiunile cu iarbă uscată. De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila ni s-a transmis că la fața locului încă se mai află două echipaje de pompieri care încearcă să țină sub control aceste focare ce continuă să apară pe suprafața împădurită.

Reamintim că incendiul de pe fondul forestier aflat pe raza localității Lacu Sărat - Pădurea Stejaru - a fost anunțat luni, 15 iulie, la ora 11.30. S-a intervenit cu nouă autospeciale de stingere (ASAS) dintre care șapte ale ISU Brăila, una a ISU Galați și una a Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos). A fost folosită și o șenilată echipată pentru stingerea incendiilor. Pe parcursul zilei de luni, au intervenit pentru stingerea incendiului 56 de pompieri brăileni, șase pompieri gălățeni și 45 de militari de la Brigada 10 Geniu. Au mai intervenit echipe din cadrul Ocolului Silvic Lacu Sărat și două cisterne de la Compania de Utilități Publice ”Dunărea Brăila.
Incendiul s-a manifestat prin focare la nivelul literei pădurii. S-a actionat pedestru, accesul autospecialelor fiind îngreunat de vegetația înaltă și distanța mică dintre copaci.
Circulația tramvaielor spre sau dinspre Stațiunea Lacu Sărat a fost întreruptă. Pe DN2B, între Centura municipiului Brăila și localitatea Lacu Sărat, circulația autovehiculelor a fost oprită, echipaje ale IPJ Brăila au fost deviat circulația autovehiculelor pe rute ocolitoare.

Luni seară, la ora 22.10, ISU a anunțat incendiul a fost lichidat, fiind consemnată arderea a circa 30 hectare litieră de pădure și arbori. Totuși, după cum anunțau cei de la ISU, două autospeciale de stingere ale pompierilor și autospeciala Brigăzii 10 Geniu au rămas la fața locului pentru supravegherea zonei. După cum se vede, acestea încă trebuie să intervină la focarele care reapar, fiind favorizate de temperaturile extrem de ridicate.

Încă nu s-a stabilit oficial cauza de producere a incendiului. Neoficial, se pare că focul a fost generat de ruperea unui cablu electric, în zona Fazaneriei Brăila, scânteile provocate de scurtcircuitul produs ducând la aprinderea vegetației uscate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro