"Înaintea unui meci întotdeauna te gândeşti la echipa ta, la ce potenţial are" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Înaintea unui meci întotdeauna te gândeşti la echipa ta, la ce potenţial are"

Sâmbătă, 5 septembrie, porneşte la drum şi Campionatul Ligii Naţionale feminine de handbal, un nou start pentru handbalistele de la HC Dunărea în primul eşalon şi, evident, alte două mari obiective propuse, o clasare în zona locurilor de cupe europene şi un parcurs cât mai lung în Cupa Cupelor, competiţie în care formaţia brăileană va juca în turul al treilea cu echipa macedoneană ZRK Vardar Osiguruvanje.

Pentru că până la startul turului au mai rămas doar câteva zile, miercuri am purtat un dialog cu antrenoarea Alexandrina Soare pentru a afla care este atmosfera din tabăra brăileană înaintea partidei cu HCM Hydroconcas Buzău.

- Pe ce v-aţi axat antrenamentele în această săptămână?
- Pe pregătirea tactică a meciului cu prima adversară din campionat şi pe integrarea jucătoarelor nou venite în angrenajul echipei.
- S-au adaptat jucătoarele de la lotul de tineret atmosferei de la Brăila?

- Cu atmosfera de antrenamente da, dar adaptarea nu se va face nici până la finalul campionatului poate. Jucătoarele transferate de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea vor avea un aport adecvat tacticii şi concepţiei noastre de joc abia după un an. Aceste jucătoare nu au experienţă, nu au jucat niciodată în Liga Naţională şi oricum nu pot fi integrate toate odată, pentru că ne-ar da peste cap toată munca de câţiva ani şi jocul echipei. Trebuie integrate pe rând.
- Sunteţi mulţumită de modul în care s-a comportat echipa în meciurile de verificare?
- Da, eu am văzut cinci partide amicale, trei la Baia Mare şi două acum cu Constanţa şi Galaţiul şi zic eu că suntem aproape de ceea ce ne-am propus ca formă sportivă.
- Cum vedeţi jocurile din primele etape?
- Dificile. Nu ştiu cum se prezintă Buzăul, dar cu Braşovul am jucat în perioada de pregătire cu echipa de tineret, Deva s-a întărit în vara asta cu jucătoare cu experienţă şi mai mult decât atât au şi altă conducere tehnică care le-a pus la punct şi va fi un meci foarte, foarte greu. Să nu ne facem iluzii că vom trece uşor de Braşov, vicecampioana României a pierdut câteva jucătoare, dar a rămas în continuare o forţă în handbalul feminin românesc.
- Vom ataca şi în acest sezon podiumul ?
- Eu sunt conştientă de ceea ce avem şi cel mai corect ar fi să ne dorim să ne clasăm pe un loc care să ne permită să participăm şi anul viitor în cupele europene. Structura echipei este aceeaşi ca anul trecut, când într-adevăr am reuşit să luăm locul trei, nesperat, dar trebuie să fim conştienţi că jucătoarele nou aduse nu pot avea un aport extraordinar în economia jocului deocamdată. O să fie mai greu.
- Ce puteţi spune despre actualul lot comparativ cu cel din sezonul anterior?
- Întotdeauna se poate mai bine. Eu spun că acum lotul este complet în sensul că în structura formată din jucătoarele cu experienţă le-am adus pe cele noi cu forţe proaspete, zic eu, dar care totuşi au ceva carenţe în ceea ce priveşte pregătirea lor tehnică. Am văzut că jucătoarele tinere îşi doresc foarte mult, au modelele în faţă şi fiecare dintre ele încearcă să ia cât mai mult de la cele experimentate. Acesta este un lucru foarte bun, să vezi că o jucătoare tânără îşi doreşte să progreseze. Într-un an, doi vor ajunge şi ele jucătoare de bază.
- Ce vă propuneţi în Cupa Cupelor ?
- Orice antrenor visează la un traseu cât mai lung în Europa. Ştim cu cine vom juca în turul al treilea, însă deocamdată nu am date concrete despre adversara din Cupa Cupelor, ZRK Vardar Osiguruvanje. Atât ştiu că au ceva probleme financiare şi din această cauză s-a mai renunţat la câteva jucătoare din lot, referitor la jocul lor nu ştiu deocamdată nimic, dar am promisiuni că voi intra în posesia unor informaţii până la partida tur.
- Puteţi da un pronostic pentru etapa inaugurală ?
- Victorie HC Dunărea. Înaintea unui meci întotdeauna te gândeşti prima dată la echipa ta, la ce potenţial are ea şi cum poate câştiga. În general nu fac pronosticuri, dar de data aceasta nu pot să spun că-mi fac mari probleme cu Buzăul. Nu aş fi obiectivă dacă aş afirma acest lucru, le-am bătut şi în campionatul trecut şi în turneul amical de la Buzău. Eu nu le-am văzut pe buzoience, dar am primit informaţii despre ele de la antrenorul secund şi de la echipă şi vă asigur că nu ne vom împiedica de ele. Aşteptăm publicul la sală, sper ca şi în acest sezon brăilenii să fie alături de noi în momentele critice şi noi le promitem că vom face totul pentru a le oferi spectacolul şi rezultatele pe care le aşteaptă de la noi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro