Încă 4 ani de închisoare pentru Codruţ Şereş | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă 4 ani de închisoare pentru Codruţ Şereş

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica", iar foştii şefi ai companiei Traian Oprea şi George Asan au primit pedepse de câte şapte ani de închisoare, potrivit news.ro.
Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel pedeapsa primită de Codruţ Şereş la judecarea în fond a cauzei.
Instanţa a majorat pedepsele primite de Traian Oprea, fost director general al Hidroelectrica, şi de George Lavinius Asan, fost director furnizare, de la cinci la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia de luni a Completului de cinci judecători este definitivă.

Deja în puşcărie

Codruţ Şereş execută, din 27 ianuarie 2015, o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare primită în alt dosar, cel al privatizărilor strategice.
Pe 31 martie 2014, fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat, pe fond, la patru ani de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea dreptului de a exercita funcţii publice, pentru complicitate la abuz în serviciu.
Tot atunci, foştii şefi de la Hidroelectrica Eugen Pena, Traian Oprea şi George Asan au primit pedepse de cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interdicţie de a ocupa funcţii publice, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, iar Nicolae Opriş a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare şi doi ani interdicţie de a ocupa funcţii publice.
În acelaşi timp, Victoria Geormăneanu şi Georgeta Iosif au fost condamnate la patru de închisoare cu suspendare, cu termene de încercare de şapte şi, respectiv, şase ani.

Prejudiciu de 165 de milioane de dolari

Potrivit procurorilor, foştii directori de la Hidroelectrica sunt acuzaţi că, în cursul anului 2003, în contextul apariţiei fenomenului de secetă hidrologică pentru fluviul Dunărea şi a prognozelor meteorologice privind situaţia hidrologică pe râurile interioare, nu au invocat clauza de forţă majoră inserată în contractele de furnizare a energiei electrice. Mai mult, echipa de conducere nu a luat măsuri în vederea renegocierii preţurilor, cu consecinţa înregistrării unei pierderi financiare considerabile de către SC Hidroelectrica SA.
Prejudiciul adus Hidroelectrica SA a fost calculat la 165 de milioane de dolari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro