Înca o amânare în procesul lui Stancu vs. A.N.I. | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Înca o amânare în procesul lui Stancu vs. A.N.I.

* inspectorii A.N.I. sustin ca Stancu, în calitate de sef al CJ Braila, ar fi semnat cinci contracte finantate din bani publici, în valoare de peste 638.000 euro, cu SC "Concivia" SA, la care detine actiuni

Procesul lui Gheorghe Bunea Stancu cu Agentia Nationala pentru Integritate (A.N.I.) a fost amânat pentru a treia oara. Potrivit site-ului Curtii de Apel Bucuresti, solutionarea dosarului în care presedintele Consiliului Judetean Braila este acuzat de A.N.I. ca ar fi încalcat prevederile legale privind conflictul de interese, a fost fixata în ziua de 10 septembrie. Mai exact, în urma acuzatiilor primite, Stancu a dat în judecata institutia amintita, pentru anularea actului administrativ emis si de atunci procesul a mai suferit alte doua amânari, în lunile ianuarie si martie, din diverse motive. Reamintim ca inspectorii A.N.I. sustin ca Stancu, în calitate de sef al CJ Braila, ar fi semnat cinci contracte finantate din bani publici în valoare de peste 638.000 euro, cu o companie la care detine actiuni, mai exact SC "Concivia" SA. "Domnul Stancu Gheorghe Bunea, în calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, a semnat un numar de cinci contracte, în valoare totala de 2.731.038,86 lei (fara TVA) - aproximativ 638.212 Euro (fara TVA), încheiate de catre Consiliul Judetean Braila cu S.C. «Concivia» S.A. (societate în cadrul careia S.C. «Bursagrirom» S.A. este actionar majoritar, iar domnul Stancu Gheorghe Bunea detine calitatea de actionar majoritar în cadrul S.C. «Bursagrirom» S.A.), încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei", apare pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate. Tot acolo este postata si solutia data de A.N.I. asupra celor amintite: "Sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savârsire de catre domnul Stancu Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila, a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala, prevazute si pedepsite de Codul Penal al României. Initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anularii contractelor încheiate cu încalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese".
De mentionat ca decizia amintita mai sus a venit la numai câteva zile dupa ce Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a hotarât trimiterea dosarului privind finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana din 2009, în care Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de infractiuni de coruptie, înapoi la DNA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro