Încep problemele candidaţilor pentru şefia CJ | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încep problemele candidaţilor pentru şefia CJ

La Brăila problemele par să se ţină lanţ de unii dintre candidaţii pentru şefia Consiliului Judeţean. Mai exact, Mihai Chelu, candidatul pentru funcţia amintită din partea Uniunii Ecologiste din România (UER) Brăila, a declarat că au fost făcute presiuni asupra sa şi că a primit oferte de la alte formaţiuni politice pentru a renunţa să mai concureze pentru fotoliul CJ. "Am fost abordat să mă retrag din competiţie pentru a nu trage din voturi şi pentru a nu înclina balanţa într-un mod sau altul. Poziţia noastră a fost şi este aceea de mijloc şi urmărim să înclinăm balanţa pe viitor, dar printr-un fotoliu de consilier, dacă se poate... Lăsăm alegătorii să decidă dacă merităm sau nu încrederea dumnealor", ne-a spus Mihai Chelu. Întrebat în legătură cu identitatea celor care au făcut respectivele "presiuni", ecologistul a refuzat să ofere informaţii, explicând că un asemenea gest nu ar fi în folosul nimănui. Chelu a precizat, totuşi că, odată ce a ales să facă publice cele întâmplate, încercările de abordare politică şi de orice fel ar fi încetat. Tot pe aceeaşi temă, redactorii "Obiectiv" au încercat să discute şi cu liderul UER Brăila, Dan Păun, care a oferit o perspectivă mai detaliată asupra problemelor întâmpinate de colegul său. "Probleme cu candidatura domnului Mihai Chelu noi nu am avut, în schimb au avut alte formaţiuni politice probleme cu prezenţa dânsului pe lista de candidaţi. Nemulţumirile au fost datorită faptului că s-a încercat să se sugereze ideea că noi am rupe din voturile unuia din principalii candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean. De aceea, s-au încercat diverse variante de a-l influenţa să-şi retragă această candidatură. Dar ne menţinem punctul de vedere, şi anume că noi vrem voturile ecologiştilor din Brăila, care nu sunt nici ale domnului Bunea Stancu, nici ale domnului Sergiu Diacomatu, sunt ale ecologiştilor din Brăila şi avem nevoie de ele pentru a demonstra că aici populaţia chiar este interesată de curentul ecologist", ne-a spus Păun.

Probleme cu candidaturile şi în tabăra PRM Brăila

După cum am precizat în ediţia trecută, PRM-istul Romeo Crîşmariu a intenţionat să se retragă din cursa pentru Consiliul Judeţean Brăila. Potrivit celor spuse de Adrian Vacu, preşedintele organizaţiei municipale a PRM şi candidat la Primăria Municipiului, Crîşmariu a depus, într-adevăr, o cerere de retragere a candidaturii către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Brăila, care i-a fost respinsă ca fiind tardiv formulată. "Tot ce pot spune este că s-a făcut cerere de renunţare, a fost respinsă, iar în momentul ăsta există o contestaţie în curs la Curtea de Apel Galaţi. Aşteptăm confirmarea", a declarat Vacu, precizând că refuză să comenteze subiectul până ce lucrurile nu se vor clarifica în această privinţă. Contactat telefonic pentru o declaraţie concretă în acest sens, preşedintele interimar PRM Brăila, Romeo Crîşmariu, a refuzat să facă vreun comentariu până la primirea deciziei Curţii de Apel Galaţi.
Reamintim că în urmă cu două zile, şi Partidul Poporului - Legea Cojocaru Brăila a anunţat că a rămas fără candidat la Consiliul Judeţean. Alin Ginel Oprea a decis să iasă din competiţie, invocând motive personale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro