Începe judecata șoferului care i-a adus sfârșitul unei tinere de 16 ani în localitatea Florica | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Începe judecata șoferului care i-a adus sfârșitul unei tinere de 16 ani în localitatea Florica

dosarul în care inculpatul M. Andrei Valentin, de 23 de ani, din comuna Roșiori, acuzat de infracțiunea de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Făurei la sfârșitul lunii iunie • în cauză au fost invocate unele excepții, iar judecătorii urmează să ia o decizie cu privire la cererile invocate de inculpat • acesta este în stare de arest preventiv, ultima prelungire a măsurii fiind dispusă pe 12 iulie, când Judecătoria Făurei a respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă • pe 3 martie, tânărul cu o alcoolemie în sânge de 1,55 grame/litru, a condus autoturismul Opel, iar la intrarea în localitatea Florica a pierdut controlul volanului și a lovit copacii de pe marginea şoselei, iar pasagera de 16 ani a murit

 

 

 

Autorul accidentului mortal din localitatea Florica, la mâna judecătorilor! După ce s-a urcat băut la volan și a lovit copacii de pe marginea drumului, iar o minoră de 16 ani a murit, tânărul de 23 de ani, acuzat de infracțiunea de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, a fost trimis în judecată de procurori.

La Judecătoria Făurei apare înregistrat dosarul în care inculpatul este M. Andrei Valentin, cauza fiind înregistrată pe rolul instanței la sfârșitul lunii iunie, după cum se arată pe site-ul instanței. Nu a început încă procesul, pentru că în cauză au fost invocate unele excepții, iar judecătorii trebuie să ia o decizie în acest sens.

Oricum, tânărul acuzat de procucerea accidentului mortal este în arest preventiv, ultima prelungire a măsurii fiind dispusă pe 12 iulie, când Judecătoria Făurei a respins ca cererea de înlocuire a măsurii. ”Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul M. Andrei Valentin, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă, respectiv cu cea a arestului la domiciliu. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, menţine arestarea preventivă a inculpatului M. Andrei-Valentin, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de «ucidere din culpă» prev. de art. 192 alin.2 Cod penal şi« conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe» faptă prev. şi ped. de art. 336 al. 1 C.pen., totul cu aplic. art. 38 alin.1 C.pen., urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive să fie verificată înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut de lege. Legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive urmează a fi verificată periodic în cursul camerei preliminare. Cu drept de contestaţie”, este soluția primei instanțe.

Inculpatul, care a adunat deja cinci luni de arest, a formulat contestație împotriva măsurii Judecătoriei Făurei, iar decizia finală se va lua la instanța superioară.

Tânărul a mai avut o încercare nereușită de a scăpa de arestul preventiv, la sfârșitul lunii martie. Inculpatul M. Andrei Valentin a cerut arest la domiciliu, dar cererea i-a fost respinsă atât la prima instanță, cât și la cea superioară.

Reamintim că, pe 3 martie, inculpatul a condus autoturismul Opel, iar la intrarea în localitatea Florica a pierdut controlul și a părăsit partea carosabilă, lovind copacii aflaţi pe marginea şoselei. Accidentul s-a soldat cu decesul unei minore de 16 ani, pasageră pe locul din dreapta – faţă al autoturismului.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, din probatoriul administrat în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 3 martie, în jurul orei 07.40, a condus autoturismul pe DJ 211 D, din direcţia Roşiori către Ciocile, judeţul Brăila, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie de 1,55 grame/litru, alcool pur în sânge. Acesta nu a mai putut stăpâni volanul. Șoferul a fost arestat pentru 30 de zile, în data de 4 martie, când instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, după accident, iar rezultatul a fost pozitiv. ”Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul ca pe DJ 211D a avut loc un eveniment. Din primele cercetări a reieșit că un tânăr de 23 de ani, din comuna Roșiori, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 211D, dinspre satul Roșiori, la întrarea în localitatea Florica ar fi părăsit partea carosabilă și a lovit pomii situați pe marginea acostamentului. În urma evenimentului a rezultat decesul unei tinere de 16 ani, din comuna Roșiori, pasageră în autovehicul. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. În urma testării cu aparatul drugtest, rezultatul a fost negativ”, au precizat polițiștii.

Au fost continuate cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar recent procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată a tânărul de 23 de ani, încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro