Mergi la conţinutul principal

A început ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”

• în perioada 20-24 mai, polițiștii desfășoară o serie de activităţi susţinute în domeniul prevenirii infracţionalităţii, demersurile preventive fiind structurate pe zile tematice • luni, 20 mai, tema a fost prevenirea victimizării minorilor, marți se discută despre siguranța în mediul on-line, miercuri este prevenirea violenței domestice, joi se discută despre prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri despre prevenirea disparițiilor de minori/ plecărilor voluntare

 

Start evenimentelor din ”Săptămâna prevenirii criminalităţii!” În perioada 20-24 mai, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional, o serie de activităţi susţinute în domeniul prevenirii infracţionalităţii. În cadrul manifestării, demersurile preventive sunt structurate pe zile tematice, stabilite în baza priorităţilor de intervenţie preventivă ale Poliţiei Române din acest an şi a altor domenii de interes instituţional.

Luni, 20 mai – prevenirea victimizării minorilor; marți, 21 mai – siguranța în mediul on-line; miercuri, 22 mai – prevenirea violenței domestice; joi, 23 mai – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului; vineri, 24 mai – prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare.

La nivelul județului Brăila, activitățile vor fi susținute de polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Criminalistic, Biroul de Proximitate, Polițiile Orășenești Ianca, Făurei și Însurăței și cu implicarea partenerilor instituționali: Penitenciarul Brăila, Inspectoratul de Jandarmi, Centrul Antidrog, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

Luni, 20 mai, în ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, copii de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Brăila au fost prezenți în Parcul Monument unde au participat la modulele educativ-aplicative pregătite de poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier și de la Serviciul Criminalistic. Polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au desfășurat

 o activitate la Școala Gimnazială Ion Băncilă” pe tema prevenirii consumului și traficului de substanțe interzise.

Marţi, polițiști de prevenire împreună cu cei de poliție penitenciară, au pregătit o activitate inedită pe tema siguranței online. Activitatea se desfășoară la ”Colegiul  Național Ana Aslan  și vor participa alaturi de elevi și cadre didactice, persoane private de libertate, regim semi-deschis.

Miercuri, oamenii legii vor purta discuţii cu cetățenii pe tema prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, acţiunile fiind orientate către prevenirea furturilor din locuinţe, din curţi şi anexe gospodăreşti, a tâlhăriilor şi a înşelăciunilor.

 Joi, 23 mai, se vor derula activități în scopul prevenirii prevenirii violenţei în familie, activități desfășurate de polițiști de prevenire și de proximitate, reprezentanți ai Penitenciarului Brăila și ai Inspectoratului de  Jandarmi Județean Brăila. O activitate preventivă de amploare va fi susținută cu persoanele din cadrul Uniunii Județene Solidaritatea Pensionarilor și urmărește informarea și  conștientizarea populației cu privire la gravitatea fenomenului violenței domestice, inclusiv utilitatea aplicației Bright Sky RO.

Ultima zi a manifestării, cea de vineri, va fi dedicată disparițiilor  de minori/plecări voluntare de acasă, care are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare din mediul familial și la măsurile de prevenire a acestor fenomene. Polițiștii vor desfașura activități preventive la Liceul Tehnologic Matei Basarab” din Măxineni.

Totodată, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și ai Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței vor desfășura în această perioadă activități preventive circumscrise acestei manifestări naționale atât în unitățile de învățământ cât și în comunitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro