A început numărătoarea inversă în fuziunea «Laminorul» - «Ductil Steel» Buzău | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

A început numărătoarea inversă în fuziunea «Laminorul» - «Ductil Steel» Buzău

început marea fuziune între uzina "Laminorul" SA Brăila şi compania buzoiană "Ductil Steel" SA, ambele membre ale grupului preluat de către "Nikarom Invest" de la grupul rus "Mechel". Data de referinţă a fuziunii comunicată este 31 decembrie 2014, ceea ce înseamnă că, din prima zi a acestui an, a început efectiv procedura în urma căreia uzina brăileană dispare ca persoană juridică prin absorbţia în cadrul "Ductil Steel". SC "Laminorul" SA Brăila, va fi dizolvată şi apoi radiată din Registrul Comerţului. În locul uzinei brăilene va rămâne un punct de lucru care-şi va continua activitatea de producţie pentru produsul "lat cu bulb", un profil căutat, în special, de către şantierele navale. De altfel, tocmai acest argument a atârnat foarte greu atunci când s-a pus problema realizării unei strategii în ce priveşte viitorul uzinei, întrucât "Laminorul" este singurul producător din ţară al acestui profil metalurgic.
După cum se ştie, în primăvara anului 2013, uzina "Laminorul" Brăila, proaspăt ieşită de sub umbrela ruşilor de la "Mechel", a cerut singură deschiderea procedurii insolvenţei. Aşa cum prevede legislaţia în domeniu, a fost constituit un tabel al creditorilor, potrivit căruia masa credală este de circa 619 milioane lei din care 31,9 milioane creanţe garantate. De punctat că "Silnef" Braşov, aparţinând omului de afaceri Silviu Strejuţ deţine 98,46% din creanţele împotriva debitoarei. Din această calitate, de principal creditor, compania braşoveană a întocmit un plan de reorganizare a uzinei "Laminorul", care prevede, aşa cum am spus, fuziunea cu "Ductil Steel Buzău". În cursul lunii decembrie 2014, Tribunalul Brăila şi cel de la Buzău au aprobat planurile de reorganizare ale celor două companii care fuzionează. Pentru uzina brăileană continuarea activităţii de producţie, chiar şi sub umbrela unei subsidiare a "Ductil Steel" Buzău, va duce la acoperirea 100% a pretenţiile creditorilor înscrişi la capitolul "creanţe garantate" - inclusiv cele 4,48 milioane datorate Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) - şi 6% pentru crenţale chirografare.
Reamintim că, potrivit celui mai recent raport de activitate, uzina a realizat în primele 3 trimestre din 2014 o cifră de afaceri de aproape 6,5 milioane lei, iar în final a închis cu o pierdere de aproape 1,7 milioane lei, în scădere semnificativă faţă de 30 septembrie 2013 când pierderea era de 26,8 milioane lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro