ÎPS Teodosie ar putea fi cercetat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

ÎPS Teodosie ar putea fi cercetat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie


Reprezentanţii Parchetului au trimis o adresă către Arhiepiscopia Constanţa, prin care cere instituţiei să precizeze dacă ÎPS Teodosie face parte din Înaltul Cler.
"Am trimis o adresă la Arhiepiscopie prin care cerem detalii. Până în acest moment nu am primit niciun răspuns. Dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa ar demara o anchetă şi ÎPS Teodosie ar face parte din Înaltul Cler, toate probele adunate ar fi lovite de nulitate. În cazul în care răspunsul este afirmativ, competenţa va fi declinată către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a precizat Adina Florea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei au confirmat primirea adresei şi au precizat că de soluţionarea ei se ocupă Departamentul juridic.
Reprezentanţii Parchetului se aşteaptă să primească un răspuns oficial în câteva zile.
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este cercetat pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual, după ce Parchetul Tribunalului Constanţa s-a autosesizat, marţi, în urma unei anchete publicate de cotidianul România liberă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Constanţa, Adina Florea, instituţia s-a autosesizat pentru infracţiunea de luare de mită şi complicitate la fals intelectual. Parchetul s-a autosesizat şi faţă de inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals intelectual.
Ancheta publicată în România liberă descrie modul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, ar fi cerut bani şi cadouri pentru a-l ajuta pe unul dintre reporteri să se înscrie la Facultate de Teologie (unde este decan) şi să devină preot, deşi nu avea pregătirea necesară.
Arhiepiscopia a organizat, marţi, o conferinţă de presă, la care IPS nu a fost prezent, fiind plecat de marţi dimineaţa spre Neamţ.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Eugen Tănăsescu, a declarat, marţi, că s-a deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă cele prezentat în ziar sunt reale. "Afirmăm că este o încercare de înscenare la adresa IPS Teodosie a unor presupuse fapte ilegale", a declarat acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro