Şcoala «Vespasian Lungu» a lansat «Casa artelor» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şcoala «Vespasian Lungu» a lansat «Casa artelor»

Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" şi-a lansat, miercuri, primul număr al publicaţiei culturale "Casa artelor", realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila. La eveniment, care a coincis cu aniversarea a 164 de ani de la naşterea marelui poet naţional, Mihai Eminescu, au participat autorităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură brăilene, elevi şi profesori ai Şcolii de Arte. 

Apărută la Editura "Proilavia", în condiţii grafice deosebite, revista va avea o apariţie anuală, fiind o cronică a activităţii şcolii, văzută prin prisma celor mai importante evenimente şi al premiilor numeroase câştigate de elevi. Amfitrionul întâlnirii a fost George Romeo Bunea, managerul şcolii, care a explicat originea titlului publicaţiei, inspirat de impresiile lăsate în cartea de onoare a instituţiei de către prof. univ dr. Teodor Ţuţuianu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, în opinia căruia "Vespasian Lungu" reprezintă un "simbol al casei artelor". Au luat cuvântul Nicu Filote, secretarul general al judeţului, care a apreciat faptul că revista va rămâne peste timp o dovadă a calităţii actului artistic realizat în instituţia brăileană, Dragoş Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", care a relevat rolul de instrument de marketing pe care îl are publicaţia. Mircea Cărbunaru, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Turism, realizatorul concepţiei grafice şi tehnoredactor al publicaţiei, a remarcat potenţialul revistei în a interacţiona pe viitor cu personalităţi culturale şi cu fenomenul artistic din Brăila.
Evenimentul a debutat cu un spectacol de muzică clasică şi poezie intitulat "Dor de Eminescu", iar în încheiere, trupa brăileană de blues şi jazz "Moonlight Shadow" a susţinut un microrecital.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro