Şereş spune că nu îşi retrage candidatura pentru PE | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şereş spune că nu îşi retrage candidatura pentru PE


Codruţ Şereş nu renunţă la candidatura pentru Parlamentul European şi spune că are, în acest sens, susţinerea PC, decizie care ar fi agreată şi la nivelul Alianţei PSD+PC, în pofida trimiterii sale în judecată de către procurorii DIICOT pentru trădare prin transmitere de secrete.

"Am să îi dezamăgesc pe cei care cred că mă vor intimida şi îmi voi retrage candidatura la Parlamentul European. Nici nu se pune problema de aşa ceva. Din punct de vedere politic nu am de gând să mă retrag nici din Partidul Conservator, nici să mă înscriu în alte partide, nu am de gând să îmi caut susţinerea, ca viitor candidat la Parlamentul European, pe la alte partide(...). Ca atare mergem înainte cu aceste lucruri. Este vorba de o decizie, de data aceasta, în cadrul Alianţei PSD+PC", a arătat Şereş.

Fostul ministru al Economiei a spus că dosarul în care este anchetat este unul "politic şi fabricat", dar şi că va merge în justiţie pentru a-şi demonstra nevinovăţia. El a exemplificat prin faptul că, după ce pe 26 martie a solicitat procurorilor, prin cereri, completarea dosarului cu noi probe, a doua zi, "a apărut" un rechizitoriu de 500 de pagini. "Mă întreb de unde a reuşit procurorul respectiv să facă un rechizitoriu de 500 de pagini într-o zi, presupunând că atitudinea unui procuror este una corectă în care investighează şi faptele, şi probele, şi mai ales, este un procuror imparţial", a precizat Codruţ Şereş, adăugând că rechizitoriul a apărut în presă.

El a susţinut că trimiterea sa în judecată a doua zi după anunţarea candidaturii pentru Parlamentul European nu este o coincidenţă, spunând că acest dosar a fost folosit "ca o maşină de produs noroi şi a apărut numai în perioada campaniei electorale". "În urmă cu un an când îmi depuneam candidatura pentru alegerile locale de la Baia Mare, procurorii DIICOT solicitau începerea urmăririi penale. Înainte de depunerea candidaturii pentru Parlament, anul trecut, procurorii îmi înmânau o nouă ordonanţă de începere a urmăririi penale", a mai spus Şereş.

Codruţ Şereş a mai spus că el nu a transmis "nicun fel de secret de stat" în ceea ce priveşte Romaero şi Avioane Craiova, adăugând că nu îşi dă seama "dacă suprafaţa construită a unor obiective care se regăsesc în cărţile funciare şi inclusiv în judecătoria de sector, la sectorul 1, poate să constituie un eventual secret de stat".

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au trimis, luni, 30 martie, în judecată pe fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, împreună cu alte persoane.

Procurorii informează că "în sarcina inculpatului Codruţ Şereş s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de trădare prin transmiterea de secrete".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro