Şomerii de la ţară, calificaţi pe bani europeni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şomerii de la ţară, calificaţi pe bani europeni

SC Sirena Trade SRL, în parteneriat cu SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, a susţinut sâmbătă, 28 decembrie, conferinţa de încheiere a proiectului "Sprijin integrat pentru şomerii din zonele rurale", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. La conferinţă au participat 35 de persoane, membri ai echipei de implementare a proiectului, parteneri, colaboratori, cursanţi, precum şi reprezentanţi ai presei locale. Obiectivul general al proiectului a fost facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor, promovând învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii.
În cadrul proiectului, care a fost implementat pe durata a doi ani, s-au organizat patru programe de calificare, în ocupaţiile de lucrător în comerţ, operator introducere, validare şi prelucrare date, agent comercial şi iniţiere în limba engleză. Printre rezultatele proiectului se regăsesc 170 de şomeri cursanţi şi calificaţi, 120 de şomeri participanţi la cursuri de competenţe antreprenoriale şi 15 persoane care au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni de la finalizarea cursurilor. Aceste persoane au dobândit noi abilităţi şi competenţe profesionale şi au fost sprijinite să se autodezvolte.
Valoarea toatală a proiectului a fost de 2.048.030 lei, din care 1.594.908 lei - valoarea finanţării nerambursabile acordate din Fondul Social European, 260.931 lei - valoarea finanţării nerambursabile acordate din Bugetul Naţional şi 97.676 lei - contribuţia beneficiarului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro