Ţeparul prin metoda «Accidentul» nu vrea la arest | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ţeparul prin metoda «Accidentul» nu vrea la arest

Acuzat că a înşelat mai multe persoane prin metoda "Accidentul", Nicuşor Gabriel Codreanu, brăileanul de 26 de ani, eliberat recent din puşcărie şi care a ajuns iar în arest tot pentru astfel de infracţiuni, a vrut să fie liber. Specialistul în ţepe prin telefon a contestat măsura arestării preventive, însă fără sorţi de izbândă. Ieri, Tribunalul Brăila i-a dat vestea cea proastă, aceea că nu va pleca acasă şi stă timp de o lună de zile la arest. "Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă inculpatul la 100 lei cheltuieli judiciare statului", este soluţia judecătorilor, postată pe site-ul intanţei. Codreanu a ajuns în spatele gratiilor în data de 7 februarie.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Nicuşor Gabriel Codreanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind vorba de 4 infracţiuni, după cum arată procurorul de caz. S-a solicitat şi arestarea lui Sterian Avramescu, acuzat de comiterea a 3 infracţiuni de înşelăciune. Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, instanţa dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Nicuşor Codreanu, pe o durată de 30 zile, de la data de 7 februarie şi până pe 8 martie inclusiv, pentru inculpatul Avramescu fiind dispus arestul la domiciliu. Într-o lună de zile, infractorii au încasat importante sume de bani, peste 30.000 de lei şi sute de euro. "Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul Codreanu Nicuşor Gabriel a înşelat, prin metoda «Accidentul», mai multe persoane vătămate. Acestea au fost sunate de către inculpat care le-a spus că este «fiul» sau «nepotul» lor şi sub pretextul că a comis un accident rutier le-a determinat să dea anumite sume de bani. Codreanu Nicuşor Gabriel a fost ajutat în realizarea rezoluţiei infracţionale de numitul Avramescu Sterian. Prejudiciul total creat prin săvârşirea infracţiunilor a fost de 34.800 lei şi 600 de euro. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.
Nicuşor Gabriel Codreanu a stat închis la Penitenciarul Galaţi şi a făcut bani de după gratii, el fiind responsabil cu apelurile către oamenii creduli. Fostul deţinut, personaj principal în dosarul "Pubela", aflat pe rolul instanţei, a continuat să facă bani prin metoda "Accidentul" şi după ce a fost pus în libertate, după cum au stabilit anchetatorii. Cauzele erau înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, însă poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale i-au identificat pe membrii grupării infracţionale, care au dat ultimele lovituri în perioada 8 ianuarie- 5 februarie 2015, victimele având vârste între 73 şi 83 de ani. Anchetatorii au stabilit că persoana care mergea să primească banii ar fi fost "avocatul din oficiu", un minor de 17 ani, în timp ce Sterian făcea transportul cu autoturismul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro