“Porţi deschise” la CUP Dunărea Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

“Porţi deschise” la CUP Dunărea Brăila

• brăilenii sunt invitaţi, în săptămâna 8 - 12 mai, să viziteze două dintre obiectivele investiţionale importante realizate de companie cu bani europeni: Staţia de Epurare Brăila şi Staţia de Tratare a Apei Chiscani

 

România participă în acest an la campania de comunicare “Europe în My Region”, programată în perioada 8 - 12 mai, eveniment destinat încurajării cetăţenilor să descopere şi să afle mai multe despre proiectele finanţate de Uniunea Europeană în apropierea lor. “Având în vedere natura şi importanţa acestui eveniment, Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, în calitate de beneficiar al proiectului POS Mediu 2007 – 2013 «Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Brăila», organizează o activitate de tip «Porţi deschise» în localitatea Brăila şi în localitatea Chiscani. Astfel, la Staţia de Epurare a Apelor Uzate din Brăila brăilenii sunt ivitaţi să ne treacă pragul în data de 10 mai, iar la Staţia de Tratare a Apei Potabile din Chiscani, în dată de 12 mai”, ne-a declarat Silviu Mangiurea, directorul general al CUP Dunărea.

Acesta a reamintit faptul că operatorul local de apă-canal-epurare a derulat un amplu program investiţional în cadrul POS Mediu, având ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul nostru, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor existente şi reducerea impactului negativ al descărcărilor de apă uzată în Dunăre.

În linii mari, investiţiile realizate au constat în reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie apă şi canalizare în localităţile Brăila, Baldovinesti, Vărsătură, Staţiunea Lacu Sărat, reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din Chiscani, a staţiei de clorare din cadrul Gospodăriei de Apă Brăila, precum şi a trei staţii de pompare apă potabilă din Chiscani. În paralel s-a realizat o staţie de clorare a apei potabile în zona Apollo şi au fost reabilitate două rezervoare de înmagazinare cu o capacitate cumulată de 25.000 mc. De asemenea, proiectul a vizat reabilitatea a şapte staţii de pompare a apei uzate, construirea unei staţii de pompare apă uzată în Baldovineşti, a unei conducte de refulare, dar şi montarea instalaţiei pentru tratarea nămolului provenit de la staţia de epurare a apelor uzate din Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro