Mergi la conţinutul principal

“Săptămâna Școala în Siguranță”. Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței în școli

• în această săptămână, polițiștii și reprezentanții altor instituții vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică • vor fi dezbateri și în scopul prevenirii consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, prevenirea traficului de persoane

 

Prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, în mediul școlar. În perioada 14-17 mai, la nivel național se derulează evenimentul ”Săptămâna Școala în Siguranță”, inițiat de Poliția Română, prin Direcția Siguranța Școlară  și implementat în colaborare cu partenerii instituționali cu atribuții în creșterea gradului de siguranță școlară.
La nivelul județului Brăila, polițiștii de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, împreună cu cei de prevenire a criminalității, desfășoară în această săptămână activități în sistem integrat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Parteneri în cadrul acțiunilor sunt și reprezentanți de la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Brăila, Centrul Antidrog Brăila, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila, Centrul Regional Galați al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Avocatul Poporului – Avocatul Copilului – Biroul Teritorial Galați.

Unitățile de învățământ implicate în acest eveniment sunt: Școala Gimnazială ”Radu Tudoran” Brăila, Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” Brăila, Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” Brăila, Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” Brăila, Liceul Tehnologic ”Gh.K. Constantinescu” Brăila, Liceul Teoretic ”Panait Cerna” Brăila, Liceul Teoretic ” Mihail Sebastian” Brăila, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Brăila și Liceul cu Program Sportiv Brăila. Reprezentanții instituțiilor participanți la activitățile dedicate săptămânii siguranței școlare vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor, prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, prevenirea traficului de persoane, drepturile și libertățile copilului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. Activitățile polițiștilor, cu sprijinul partenerilor instituționali, vor continua în perioada 20 – 24 mai, cu Săptămâna Prevenirii Criminalității, eveniment național de tradiție inițiat de Institutul de Cercetare și prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro