Şi mi-am făcut ziar, la care i-am dat un nume tare de tot, zic io. "În slujba Brăilei" se numeşte şi apare pe piaţă când vreau eu. Adică poate fi şi cotidian, şi săptămânal, şi lunar... depinde cum am eu chef de scris. Nu am făcut acest ziar ca să câştig bani din el, căci, se ştie, nu de bani am eu nevoie. L-am făcut ca să arăt la toată lumea din Brăila cum se face presă corectă, echidistantă, fără şmecherii şi insinuări, o presă care să fie în slujba brăilenilor care plăteşte taxe şi impozite. Alături de mine am cooptat şi alţi intelectuali de marcă ai Brăilei, cum ar fi, de pildă, domnu' primar Aurel Simionescu. A, era să îl uit pe domnu' profesor Viorel Mortu, căruia i-am dat o rubrică acolo, căci s-a rugat săracu'de mine aproape 5 luni că nu mai are pe unde să scrie. E drept că uneori îi mai corectez de greşeli textele domnului profesor Mortu, dar să lăsăm asta, căci iar o să zică lumea că mă laud şi chiar nu este cazul... A, era să-l uit pe Doru Damian căruia i-am dat şi lui o bucată din pagina întâi, ca să nu se mai oftice atâta că n-a ajuns el primar sau parlamentar.
Momentan avem un tiraj de 100.000 de exemplare, care se epuizează în mai puţin de trei ore. Nu, nu este o bucurie, pentru că asta înseamnă că tirajul este subdimensionat (cuvântul ăsta l-am învăţat ieri, în jurul orei 16.00), deci e clar că trebuie să intru tare în băieţii de la Departamentul Difuzare.
Să vă zic două vorbe despre ziar? Aaaa, păi mi-ar trebui 10 ore să vă povestesc. Mai bine, zic eu, este să vă dau nişte titluri, ca să vedeţi cât spirit analitic avem noi, ziariştii de la ziarul "În slujba Brăilei", citez: "Preluarea guvernării înseamnă un program politic ambiţios", "Ianca este şi va fi un oraş înfloritor", "Vrem un municipiu cum n-a fost niciodată" sau articolul "Lege şi lăutărie", scris de domnu' profesor Mortu, care sper să nu se supere că i-am schimbat titlul, dar aveam nevoie de ceva scurt şi penetrant, ca să îl pot anunţa pe prima pagină, imediat sub textul de deschidere semnat de mine şi de domnu' primar Simionescu.