Administraţia PSD, proiecte de 750 milioane lei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Administraţia PSD, proiecte de 750 milioane lei

Am realizat împreună!

Administraţia locală este pionul principal dintr-un angrenaj complex ce asigură joncţiunea între stat şi instrumentele sale de exercitare a puterii pe de o parte şi cetăţeni pe de altă parte. Rolul nostru este acela de a crea o strategie integrată care să includă alături de investiţiile realizate din bugetul local şi acţiuni finanţate prin instrumentele structurale oferite de Uniunea Europeană.
Noi, echipa Partidului Social Democrat, ne dorim ca Brăila să devină un oraş caracterizat prin stabilitate economică, o piaţă a locurilor de muncă flexibilă şi adaptată nevoilor locuitorilor săi, un oraş ce va oferi produse specifice, apreciate de cei ce-l tranzitează, un oraş în care serviciile respectă standardele europene.
Ne dorim ca în continuare, cu domnul Dragomir Marian Primar şi un Consiliu Local dedicat municipiului, planul de dezvoltare urbană să continue reabilitarea infrastructurii publice urbane, îmbunătăţirea infrastructurii de transport, dezvoltarea şi modernizarea serviciilor sociale oferite de administraţia publică, dar şi promovarea patrimoniului cultural local printr-o serie de proiecte.
În perioada 2008 - 2016, la nivelul Primăriei Municipiului Brăila au fost începute şi finalizate o serie de proiecte cu finanţare europeană, dar şi din bugetul de stat şi cel local, astfel:
Au fost reabilitate opt unităţi de învăţământ, obiectivul general vizând îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi creşterea participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional. De asemenea, municipalitatea a vizat îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin consolidarea şi amenajarea clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea aceste unităţi de învăţământ.
- Reparaţii capitale la Liceul cu Program Sportiv
- Reabilitare şcoală, Corp A, Grupul şcolar "Edmond Nicolau"
- Extindere pe verticală şcoala cu clasele I - VIII "Ion Creangă", Brăila
- Reabilitare clădire şcoala cu clasele I - VIII "Sfântul Andrei", Brăila
- Consolidare şi reabilitare şcoala cu cls. I-VIII, nr. 17 "Ecaterina Teodoroiu"
- Consolidarea şi reabilitarea grupului şcolar "Grigore Moisil"
- Reabilitare şcoala cu cls I-VIII nr.18 "Mihu Dragomir"
- Extindere pe verticală şcoala cu clasele I-VIII "Vlaicu Vodă"
Primăria Municipiului Brăila a identificat mai multe direcţii strategice de dezvoltare a oraşului, în vederea îmbunătăţirii vieţii comunităţii, atenţia autorităţii locale îndreptându-se asupra sectorului social.
- Renovarea imobilului situat în Strada Ancorei nr. 12 (PÂ1) pentru asigurarea unor locuinţe sociale de calitate
- Renovarea imobilului situat în municipiul Brăila, Strada Râmnicu Sărat nr. 115, în vederea amenajării unor locuinţe sociale de calitate
- Extindere Centru Social Multifuncţional Lacu Dulce
- Realizare Centru Comunitar Bunici şi Nepoţi din Municipiul Brăila, Strada Anghel Saligny nr. 17
- Reabilitare şi modernizare anexa cămin persoane vârstnice Sf. "Petru şi Pavel", Strada Zambilelor nr. 1A, Brăila
- Reabilitarea şi dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale centrului de asistenţă paliativa „Sfanta Maria" Brăila
- Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatorului de Specialitate, Spitalul de Psihiatrie Sf. "Pantelimon"
Dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentând creşterea calităţii spaţiilor verzi la nivelul municipiului Brăila, prin modernizarea arhitecturală şi peisagistică a zonelor verzi se produce nu doar la nivelul bulevardelor, ci şi în cartiere. Spaţiile verzi (parcurile, bulevardele) au un rol foarte precis din punct de vedere al influenţei asupra poluării. Cordoanele verzi completate de compoziţii florale, iluminat ambiental, mobilier stradal conlucrează la realizarea unor zone îmbunătăţite estetic, curate, importante în înfrumuseţarea generală a oraşului.
- Reabilitare Parc Monument
- Extindere Spaţii Verzi prin realizarea unui parc în Cartierul Lacu Dulce Brăila
- Centru de Informare şi Promovare Turistică din Municipiul Brăila
- Ponton debarcare/acostare situat în Brăila, Faleza Dunării
- Reabilitare pasaj pietonal platou Piaţa Independenţei, municipiul Brăila

Municipiul Brăila a implementat trei proiecte având ca scop reîntregirea patrimoniului cultural - istoric şi valorificarea turistică a patrimoniului brăilean. Dorinţa municipalităţii este aceea de a extinde zona în Piaţa Poligon, în sensul de a merge mai departe, astfel întreaga zonă să constituie o zona culturală importantă pentru oraş şi pentru cei care ne vizitează şi care ajung în centrul istoric.
- Reabilitare Casa "Petre Ştefănescu Goangă", Piaţa Poligon, nr. 2 - PIDU
- Istoria holografică multietnică a Brăilei - Programul PA17/RO13 - - Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european
-Brăila - locuri, cultură, tradiţii şi obiceiuri străvechi

Consolidarea infrastructurii urbane a vizat reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi publice. Prioritară pentru administraţia locală a fost în acest amplu context de consolidare a infrastructurii urbane, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi publice, lucrări la carosabil, la calea de rulare a tramvaiului, dar şi modernizarea reţelelor de utilităţi a apei şi a apei uzate, a trotuarelor, amenajarea de noi spaţii verzi, dar şi achiziţia de mijloace de transport ecologice şi echiparea cu utilităţile necesare.
-Reabilitare zona de promenadă cuprinsă între Calea Călăraşilor şi Faleza Dunării - POR 2007 -2013
- Reabilitarea şi modernizarea Str. Griviţa în Municipiul Brăila
- Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Galaţi, pe tronsonul cuprins între Bd. Dorobanţilor şi str. Mircea Mălăeru colţ cu Strada Costache Negruzzi - POR 2007-2013
- Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pe tronsonul cuprins între B-dul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei - POR 2007-2013
- Modernizare Calea Călăraşilor, între B-dul Dorobaţilor şi şoseaua de Centură
- Reabilitarea şi modernizarea intersecţiei dintre şoseaua Buzăului şi şoseaua de Centură a Municipiului Brăila
- Modernizare şoseaua Buzăului, între şoseaua de Centură şi Bariera Călăraşilor
- Realizare infrastructură rutieră în municipiul Brăila.
Municipiul Brăila a implementat un sistem de supraveghere care vizează creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii, cu precădere în zonele identificate ca având un potenţial infracţional ridicat, prevenirea fenomenelor infracţionale prin monitorizare video şi intervenţie rapidă în cazul comiterii unor ilegalităţi. De asemenea, sistemul facilitează activităţile de prevenire a infractionalităţii, prin determinarea din timp a condiţiilor de apariţie a infracţiunilor, asigurarea realizării bazelor de date pentru analiza evenimentelor, obţinerea unor probe juridice obiective şi scăderea timpului de răspuns în cazul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă.
O altă investiţie deosebit de importantă pentru locuitorii municipiului Brăila este Staţia de Epurare Ape Uzate Brăila - Reabilitarea reţelei de canalizare şi infrastructură pentru tratarea apelor uzate în Brăila, România, investiţie realizată pe Măsura ISPA nr. 2000/RO/16/P/PE/010. La momentul punerii în funcţiune a staţiei de epurare, Brăila a devenit primul oraş de pe porţiunea românească a Dunării care nu a mai deversat ape uzate în fluviu, aliniindu-se astfel normelor europene de mediu. Toate aceste investiţii vin să completeze un program similar care a presupus, tot cu finanţări externe, extinderea sistemelor de apă şi canalizare în municipiul Brăila - reţeaua de conducte, armături şi construcţii-anexe care asigură distribuţia apei potabile, respectiv preluarea, evacuarea şi transportul apelor de canalizare. Obiectivul administraţiei locale este acela de a creşte gradul de conectare şi acces al brăilenilor la serviciile de utilitate publică, dar şi de a creşte calitatea acestor servicii.
Pentru a creşte atractivitatea serviciilor de transport public şi pentru a reduce utilizarea automobilelor, municipiul Brăila a investit în mijloace de transport moderne şi ecologice, asigurând astfel o bună calitate a serviciilor în cadrul sistemului de transport public, acesta devenind mai accesibil, mai practic şi mult mai confortabil. Primăria Municipiului Braila şi-a orientat strategia de dezvoltare a serviciului de transport public local de călători în două direcţii principale, infrastructura şi parcul mijloacelor de transport, astfel: au fost achiziţionate 23 autobuze noi, 10 autobuze GPL şi 12 tramvaie second hand, însă au fost realizate investiţii importante în validatoare şi computere de bord pentru autotaxare.
Primăria Municipiului Brăila a investit în realizarea a 328 de spaţii locative construind 22 de blocuri de locuinţe în regim ANL, în Ansamblul Apollo, Ansamblul Brăiliţa şi Ansamblul Brăiliţa III. De asemenea, au fost finalizate 6 blocuri în regim social cu 104 spaţii locative, în Ansamblul Lacu Dulce şi Odessa.
Totalizând toate aceste investitii avem un portofoliu de proiecte de peste 750 milioane de lei, bani care au contribuit la sprijinirea dezvoltării economice şi sociale durabile, echilibrată teritorial, cu accent pe îmbunătăţirea infrastructurii de bază.

Şi continuăm împreună pentru viitorul oraşului!

* Infrastructură la standarde moderne
- asfaltarea străzilor şi trotuarelor din cartiere, amenajare parcări, spaţii verzi
- modernizarea străzilor: Calea Galaţi, B-dul Independenţei, şos. Baldovineşti
- îmbunătăţirea serviciilor publice de apă - canalizare
- o nouă atitudine faţă de curăţenia oraşului
- creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi rezidenţiale
- asigurarea liniştii publice şi a siguranţei cetăţenilor

* şcoli şi grădiniţe moderne -susţinerea performanţei în educaţie şi cultură

* Amenajare urbană
- locuri de joacă şi zone de atracţie pentru copii şi tineri, în fiecare cartier
- finalizarea lucrărilor de reabilitare a Falezei Dunării şi a Parcului Monument
- centrul istoric prinde viaţă - reabilitarea clădirilor de patrimoniu şi organizarea de activităţi de divertisment
- Aqua Park - realizat în zona Dunării

* Sport
- susţinerea competiţiilor între şcoli, licee şi a sportului de performanţă
- reabilitarea şi modernizarea Stadionului municipal

* Familii tinere în casă nouă
- construirea a 200 de locuinţe pentru tineri

* Locuri de muncă
- asigurarea de facilităţi pentru investiţii
- pieţe moderne pentru producători locali

* Cultură
- valorificarea tradiţiilor şi a patrimoniului turistic, cultural şi religios
- 650 de ani de atestare documentară a Brăilei

* Social - modernizarea serviciilor sociale
- abonamente subvenţionate pentru elevi , studenţi şi pensionari

* Transport public modern
- dotare cu 40 de autobuze noi şi mijloace de transport electric
- modernizarea staţiilor şi serviciilor de transport

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro