Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 285.000 de lei pentru siguranța alimentelor

• aceste este cuantumul total al sancțiunilor aplicate, în lunile martie și aprilie, de inspectorii sanitar - veterinari brăileni în domeniul siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală • totodată, au fost oprite de la comercializare peste 100 de kilograme de produse alimentare neconforme - carne de porc, carne de pasăre, produse din carne, bulion, pizza, chips-uri

 

Sute de controale efectuate în ultimele două luni - în special în perioada sărbătorilor pascale - de inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila, urmate de amenzi de sute de mii de lei.

Astfel, potrivit conducerii instituției, în domeniul siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală, au fost efectuate, în perioada martie-aprilie a.c., 325 de controale și au fost aplicate 32 de amenzi în valoare totală de 285.000 de lei (168.800 lei numai în luna aprilie) pentru următoarele deficiențe constatate: produse expuse la comercializare fără identificare prin etichetare, echipamente și spații neîntreținute corespunzător, nerespectarea condițiilor de depozitare, fișe de monitorizare a temperaturii necompletate la zi, lipsă echipament de protecție, comercializare de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat.

„În vederea eliminării riscurilor directe și indirecte asupra sănătății umane, s-a intervenit în timp util în notificările de alertă și informative transmise prin sistemul i-RASFF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje) și prin sistemul AAC (Asistență și Cooperare Administrativă), un număr total de 9 notificări în luna aprilie și 7 în luna martie, fiind gestionate următoarele tipuri de riscuri: contaminare microbiologică a produselor alimentare (Salmonella spp. tipizată Salmonella Infantis), depășirea limitei maxime admise de pesticide în fructe și legume, carne porc contaminată cu virusul pestei porcine africane (PPA), alergen nedeclarat pe eticheta produsului, contaminare microbiologică a cărnii preparate”, a precizat dr. Costică Peltea, directorul DSVSA Brăila. 

Nu în ultimul rând, în urma controalelor efectuate, inspectorii DSVSA au oprit de la comercializare și, după caz, distruse prin incinerare, produse alimentare neconforme (peste 100 de kilograme de carne de porc, carne pasăre, produse din carne, bulion, pizza, chips-uri).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro