Asociatiile de Proprietari "fug" de caldura de la "CET" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Asociatiile de Proprietari "fug" de caldura de la "CET"

Conducerea operatorului de termoficare a anuntat ca, oficial, sezonul rece 2007 - 2008 a inceput inca de saptamina trecuta cind media temperaturilor exterioare pe timpul zilei a scazut sub 10 grade Celsius, timp de 3 zile consecutiv, conditii in care agentul termic este la dispozitia clientilor racordati la sistemul centralizat de termoficare. Potrivit unor estimari ale operatorului de termoficare, la acest moment consuma energie termica unitatile de invatamint si institutiile publice, precum si circa 200 de asociatii de proprietari care au deschis robinetele de apa calda din subsoluri. Ca termen de comparatie, la nivelul municipiului functioneaza aproape 800 de asociatii de proprietari, ceea ce inseamna ca doar una din patru asociatii au decis sa se incalzeasca zilele acestea in sistem centralizat. Din experienta anilor precedenti, majoritatea asociatiilor au inceput sa consume energie termica din sistemul centralizat abia din luna noiembrie, cind o parte dintre proprietarii de apartamente cu venituri reduse primesc ajutoare pentru incalzire. Astfel, din dorinta aminarii cit mai mult a momentului in care operatorul incepe furnizarea si facturarea agentului termic, precum si de teama facturilor mari la intretinere, majoritatea proprietarilor de apartamente racordate sistemului centralizat de termoficare prefera sa suporte citeva zile de frig, chiar daca agentul termic este disponibil la intrare in bloc.
"Noi am terminat pregatirile pentru iarna, in sensul ca au fost finalizate lucrarile de modernizare la 29 de puncte termice, precum si a unui cazan, incluse in programul investitional. De altfel inca din data de 15 octombrie, am inceput furnizarea agentului termic catre gradinite si scoli, precum si catre blocurile unde au fost efectuate lucrari de contorizare individuala a unor apartamente. De asemenea, si alti consumatori care au dorit agent termic au primit acest serviciu. In principiu, asociatiile care doresc alti parametri ai agentului termic furnizat de noi, sint asteptate sa ni se adreseze si de comun acord stabilim conditiile de furnizare, cu atit mai maleabile cu cit avem deja modernizate 29 de puncte termice ce permit detalieri de acest gen", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu.
Legat de subiectul pretului de facturare a energiei termice, important de mentionat este ca acesta va fi stabilit prin decizie a Consiliului Local Municipal, asa cum s-a intimplat si anul trecut. De altfel, "CET" a finalizat calculele privind costurile proprii generate de activitatea de producere a energiei termice in aceasta iarna, iar concluzia a fost aceea ca va propune CLM Braila mentinerea pretului de referinta a gigacaloriei la nivelul de anul trecut: 140,51 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro