Autoritatile brailene nu vor sa exploateze potentialul turistic al judetului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Autoritatile brailene nu vor sa exploateze potentialul turistic al judetului

Liderul PLD Theodor Stolojan crede ca autoritatile brailene nu isi dau interesul pentru a exploata asa cum se cuvine potentialul turistic al judetului Braila. Aflat ieri intr-o vizita la Braila, Stolojan, care a participat si la hramul Manastirii de la Lacul Sarat, a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca statiunea nu arata asa cum ar trebui si ca este evident ca nu se fac eforturi pentru a investi in ea. Acesta a mai adaugat ca, poate cel mai mare potential al Brailei, fluviul Dunarea, nu este absolut deloc exploatat, Braila nefiind nici macar inscrisa in circuitul turistic al Dunarii: "Din toate orasele port la Dunare din Europa, Braila este singurul care nu este inscris in circuitul turistic. De aia nu opresc vasele aici. Tot ce ar trebui autoritatile sa faca e o solicitare in acest sens cu documentatia aferenta si deja lucrurile se vor schimba. In toata Europa Dunarea este amenajata si exploatata asa cum trebuie, in orasele port vine lumea de la zeci si sute de kilometri si aici...". Stolojan s-a aratat de parere ca exploatarea turistica a Dunarii s-ar putea realiza cu succes daca Braila si Galati ar colabora si ar lasa animozitatile deoparte. La rindul sau, deputatul PLD Gabriel Sandu a tinut sa precizeze ca autoritatile locale nu se intereseaza nici macar de conservarea patrimoniului reprezentat de cladirile istorice si de monumente: "Personal am cerut ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, introducerea Brailei intr-un program similar celui in care a fost introdus Sibiul. Dar e nevoie de o solicitare din partea autoritatilor locale, care nici pina acum nu au facut asa ceva. Desi Braila are mai multe cladiri istorice si monumente decit Sibiul". Totodata, Sandu a mai adaugat ca a facut o interpelare si privind situatia Insulei Mici a Brailei, solicitind ca aceasta sa fie trecuta in administrarea autoritatilor locale: "Desi nu sint multumit de actualele autoritati locale, eu cred ca ar fi cazul ca aceasta minune a naturii, Insula Mica a Brailei sa fie in administratia lor. Iar pentru astea trebuie o hotarire de guvern care nu se da la solicitarea unui parlamentar, ci la initierea unui proiect de lege de catre consiliile locale sau judetene. Si nimic...". In ceea ce il priveste, vicepresedintele PLD Braila, Ion Stefan a adaugat ca, desi nu ar lasa Insula Mica pe mina primarului Cibu sau a presedintelui CJ Stancu, ar trebui ca aceasta zona sa fie administrata local si nu de catre stat: "Acum e jale ce-i acolo. Ar trebui administrata de CLM sau CJ si sa se organizeze cum trebuie. Dar nu de actualii consilieri. Poate vin altii care chiar vor sa faca treaba si nu vor da hotariri numai pentru ei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro