Finanţatorul Steaua a atacat cu apel sentinţa Tribunalului Bucureşti, prin care era obligat la plata a aproape 150.000 de euro firmei Wilhelm Romco care a furnizat aparatul spitalului pentru copii.
Curtea de Apel Bucureşti va relua dezbaterile în acest proces în 9 septembrie, după ce, în 12 mai, a amânat cauza pentru ca avocaţii firmei să studieze dosarul.
Între timp, în 19 mai, firma de aparatură medicală a obţinut executarea silită a lui Gigi Becali, prin poprirea conturilor acestuia, pentru aparatul pe care l-a donat Spitalului de copii "Marie Currie".
Avocatul Călin Giurgiu, care a reprezentat firma de aparatură medicală, declara că firma Wilhelm Romco a obţinut, la Judecătoria sectorului 5, încuvinţarea executării silite pentru poprirea conturilor lui Gigi Becali, pentru suma de 150.000 de euro şi că, în perioada următoare, va cere şi executarea silită a bunurilor finanţatorului Stelei. "În anul 2008, domnul Becali a dorit să sponsorizeze spitalul cu două aparate. Pe unul l-a plătit, iar pe celălalt, care a fost livrat mai târziu, nu l-a mai achitat", susţinea avocatul Giurgiu. De asemenea, acesta spunea că firma de aparatură a făcut demersuri timp de un an pentru a-l face pe Becali să plătească aparatul.
În 2008, conducerea spitalului a fost anunţată că finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este dispus să facă o donaţie, în sensul de a achiziţiona un aparat cu laser pentru ortopedie, cel mai performant din România, a cărui valoare era de 150.000 de euro. Conducerea unităţii medicale a demarat procedurile şi a comandat aparatul, care a şi fost livrat spitalului, de către firma Wilhelm Romco, însă Becali nu l-a achitat, astfel că societatea a solicitat poprirea conturilor finanţatorului.
Gigi Becali declara presei, anul trecut, că a plătit 250.000 de euro. "Ei ce au facut? Au venit la mine cu un aparat. Mi-au zis ca ăla costă 150.000 de euro. Eu le-am zis: bine, mă, luaţi nu 150.000, luaţi 250.000. Am facturi prin care vă pot dovedi că le-am dat 250.000 de euro", spunea Becali.
