Brailenii nu se mai lasa inselati de manevre electorale hei-rupiste | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brailenii nu se mai lasa inselati de manevre electorale hei-rupiste

Candidatul PSD la Primarie, Aurel Simionescu, a solicitat Biroului Electoral Municipal rezolvarea problemei afiselor electorale lipite in imediata apropiere a sectiilor de votare, ceea ce este interzis de lege. Simionescu a explicat ca a facut aceasta cerere din timp, astfel incit partidele sa aiba vreme sa-si scoata sau sa-si dezlipeasca afisele respective, pina la ziua votului, astfel incit sa nu existe suspiciunea influentarii alegatorilor: "Noi am facut o solicitare catre BEM, pentru ca intr-un elan pe care putem sa-l intelegem, o serie de partide au facut afisaj in apropierea sectiilor de votare. Pentru a nu pune si presedintii sectiilor de votare intr-o situatie dificila, pentru ca in conformitate cu legea, pe o raza de 50 de metri in preajma sectiilor de votare nu este voie sa existe afise electorale, am cerut sa se ia masurile necesare si pina la 1 iunie sa se rezolve problema. Nu este o actiune impotriva cuiva, ci o dorinta de a elimina eventuale reclamatii sau neintelegeri care ar putea aparea la sectiile de votare".
Pe de alta parte, Simionescu s-a aratat dezamagit de metodele invechite prin care actualul primar, Constantin Cibu, incearca sa influenteze alegatorii, printr-o campanie hei-rupista, pe ultima suta de metri, de asfaltare si pietruire a drumurilor: "In ultima saptamina, in cartierele municipiului se desfasoara o activitate deosebit de intensa de pietruire, asfaltare, curatenie, etc. Ceea ce, pina la urma, nu este rau, dar se dovedeste ca raminem adeptii hei-rupismului de campanie, iar reactia oameniilor este una pe potriva. Cei care cred ca brailenii se lasa impresionati de faptul ca inainte de alegeri cu vreo citeva zile, s-a pus piatra pe strada, se inseala. Ceea ce vreau sa comentez este calitatea lucrarilor respective. Si in Radu Negru, si in Chercea s-a turnat piatra amestecata cu pamint, in loc de nisip, chiar si in baltile de apa, apoi s-a tasat cu un buldozer, formindu-se dedesubt o perna, iar daca peste o saptamina sau o luna cineva va dori sa toarne asfalt si sa aduca strada la nivelul normal, va avea o mare problema, pentru ca acel strat care ar trebui sa fie de rezistenta, este unul pus pe apa. Pe de alta parte, acel strat tasat a trecut si peste gurile de canalizare, care nu mai sint din beton sau fonta, ci dintr-un material plastic ce a ajuns exact ca o punga pe care o stringi la gura. Atunci cind va trebui sa punem capace de canalizare peste aceste camine, nu se va putea si ele nu pot fi nici taiate de la jumatate si sudate, pentru ca sint un corp comun cu intrarile de canalizare ale cetatenilor si cu racordurile de la scurgerile stradale. Eu am discutat si cu cei de la Compania de Utilitati Publice si am aflat ca ei nu au preluat nimic, desi de doi ani de zile unele strazi au fost canalizate. Nu exista procese verbale de receptie si ne vom trezi in ultima saptamina, cind va trebui sa preluam lucrarile respective, ca exista probleme majore, inclusiv acelea legate de o panta data invers la aceste canalizari. In esenta, este vorba despre calitatea acestor lucrari, care va greva cu certitudine modul in care aceste canalizari vor functiona la un moment dat".
Simionescu a mai spus ca in peregrinarile facute prin tot orasul s-a convins ca probleme cu reteaua de apa si cea electrica sint peste tot: "Noi ne-am obisnuit sa discutam despre anumite cartiere cu probleme, dar avem probleme in toate cartierele municipiului pe linia alimentarii cu apa. De exemplu, s-au facut asa numite dezvoltari imobiliare, s-au dat locuri de casa pentru tineri, oamenii si-au cumparat locuri de casa la marginea orasului, dar acolo reteaua de apa existenta este una insuficienta, ca si dimensionare, dar si reteaua electrica este insuficienta. Noi, PSD-ul, am cerut de mult sa avem o strategie de dezvoltare a municipiului pe o perioada mai lunga, macar pe un mandat, ca sa stim care este viziunea generala. Aceasta viziune nu exista, exista numai viziuni punctuale, dar cum se incadreaza aceste activitati, aceste constructii, etc, in ansamblul urbanistic al orasului, nu stim".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro