Cartea de la pagina 8: HOTELUL DE PE ACOPERIŞUL LUMII. CINCI ANI ÎN TIBET, ALEC LE SUEUR, Editura Humanitas, Bucureşti, 2015 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: HOTELUL DE PE ACOPERIŞUL LUMII. CINCI ANI ÎN TIBET, ALEC LE SUEUR, Editura Humanitas, Bucureşti, 2015

Experienţa tânărului de 28 de ani este relatată în volumul "Hotelul de pe acoperişul lumii. Cinci ani în Tibet. Alec Le Sueur pătrunde într-o lume total străină, în care mirosul rânced de iac se simte pretutindeni, unde corupţia şi birocraţia reprezintă un mod de viaţă, iar pericolul ameninţă pe oricine. Personajul-narator descoperă un Tibet aflat într-o perioadă confuză, chinezii impunând forţat un proces de modernizare, dar şi de restaurare.
Există aşadar un amestec de culturi,pe de o parte chinezii încercând să îşi impună civilizaţia şi pe de alta tibetanii păstrându-şi tradiţiile. Lumea aceasta pestriţă îl şochează pe occidentalul venit aici fără să ştie ce avea să găsescă în aceste locuri.
Nici hotelul nu este ceea ce ar trebui să fie un adevărat hotel de lux, iar lumea care se perindă prin camerele sale, îi oferă posibilitatea autorului să realizeze o gamă variată de portrete, de la comunişti infiltraţi la alcoolici, de la excursionişti spre Everest la expatriaţi nervoşi, de la Miss Tibet până la guvernatorul Tibetului.
Cartea lui Alec Le Sueur impresionează cititorul atât prin detaliile pe care le oferă despre o lume atât de îndepărtată nouă, cât şi prin deschiderea autorului spre aceasta, călătoria şi aventurile sale deloc plăcute la prima vedere, fiind descrise cu umor şi delectare.
„Pe perioada şederii mele, nu mi-am propus să vorbesc despre situaţia politică sau religioasă. Există mulţi oameni care cunosc mult mai bine subiectul şi s-au scris nenumărate cărţi despre asta. Scopul meu a fost de a prezenta viaţa din «cel mai neobişnuit hotel Holiday din lume» şi sper că am adus puţină înţelegere şi puţin umor unei teme despre care se scrie de obicei pe un ton atât de deprimant. Sper că după ce citeşti cartea asta să vrei să vezi Tibetul." afirmă autorul în paginile volumului său.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro