Ce au promis autoritatile si nu au facut in 2007 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce au promis autoritatile si nu au facut in 2007

Ca fiecare an de altfel, si 2007 a insemnat un an in care multe s-au spus, dar putine s-au facut. Autoritatile brailene nu au dus lipsa de inspiratie la capitolul idei de promovat si trimbitat, insa au stat mai prost la capitolul punere in practica. Desi experienta atitor ani plini de promisiuni esuate ar fi trebuit sa ii invete minte, edilii nostri continua sa iasa pe piata cu tot felul de promisiuni, de care mai apoi, pentru ca nu au incotro, prefera sa nu mai aduca aminte, cu eleganta. Cel putin pina data viitoare cind considera oportun sa faca publica aceeasi idee fluturata cetatenilor si in urma cu un an.

Firma de recuperare a datoriilor brailenilor rau platnici

O prima astfel de idee a fost cea a primarului Cibu de a contracta o firma specializata in recuperarea datoriilor de la brailenii rau platnici. In luna februarie a acestui an, edilul sef declara ca, in citeva saptamini, ar putea lasa incasatul amenzilor pe care brailenii le au de platit, pe seama unei firme specializate. Singura problema nu mai ramasese la momentul respectiv decit modalitatea de atribuire a contractului: "Dupa ce vom desemna o firma cistigatoare, aceasta se va apuca de treaba cum stie mai bine. Va fi cistigul ei pina la urma, deoarece va incasa 15% din valoarea creantei totale. Problema e ca la noi in judet nu exista astfel de firme. Adica nu prea sint firme din acestea asa... in general. Sa vedem ce se va intimpla", declara primarul la acel moment. De atunci au trecut nu numai citeva saptamini, ci luni bune si nimic nu s-a mai auzit de firma recuperatoare. Cert e ca, in timpul scurs, numarul amenzilor neplatite nu s-a diminuat.

Canale speciale pentru montarea cablurilor electrice

A fost apoi rindul viceprimarului Tilea sa prezinte un proiect cit se poate de laudabil, de altfel, dar care, legat fiind de un alt esec al Primariei Braila pe acest an, a ramas ca in tren. Tilea anunta la inceputul anului ca "Electrica" a venit cu ideea de a monta cablurile care asigura curentul electric in niste canale special sapate in acest sens. "Cablurile sa fie in subteran, in niste canale, care sa permita accesul facil la eventualele defectiuni. De asemenea si intretinerea retelelor se va putea face mai usor. Ca acum, se ingroapa cablurile, si cind ne punem sa sapam, gaurim de jur imprejur pina gasim defectiunea. Nu e normal asa ceva. In plus, in acest moment, costurile cablurilor speciale pentru ingropat in pamint este foarte mare, pe cind in canale se pot folosi cabluri normale. Mai mult, ideea este ca cei de la gaze si cei de la “Romtelecom” sau de la cablu, pot folosi aceste canale. Si atunci rezolvam mai multe probleme de-odata", explica viceprimarul atunci. Acesta adauga ca prima strada pe care se va face asa ceva va fi strada Mihai Eminescu. Idee buna, nimic de zis, insa, dupa cum se vede cu ochiul liber, nimic nu a fost ingropat in ultimul timp pe fosta strada Regala. Poate doar speranta primarului ca reabilitarea ei va incepe anul acesta.

Reabilitarea strazii Mihai Eminescu

Aceasta este, de fapt, o alta promisiune facuta brailenilor care nu va deveni realitate prea curind. In ciuda insistentei primarului, lucrarile de reabilitare a acestei strazi, in baza proiectului de reabilitare a centrului istoric, acestea au ramas in continuare impotmolite undeva intre biroul edilului sef si cel al presedintelui Unitatii de Implementare a proiectului, directorul Muzeului Brailei, Ionel Cindea, cu care primarul a avut o serie de confruntari.

Revenirea administratiei portului la Braila

O alta mare promisiune facuta brailenilor a fost cea a recapatarii portului Braila. Ea a venit din partea ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, in timpul unei vizite de lucru la Braila, in luna mai. Orban dadea la momentul respectiv si un termen pina la care brailenii s-ar putea bucura de redobindirea portului in propria administrare, si anume 3 luni de zile: "In intilnirile pe care le-am avut pina acum cu autoritatile din Galati si din Braila, am discutat si despre cresterea atractivitatii porturilor maritime si atragerea fluxurilor comerciale. Din nefericire, aceste porturi si-au diminuat drastic activitatea din cauza taxelor foarte mari percepute pentru intrarea pe Dunare, pentru pilotaj. Dar eu cred ca putem sa regindim sistemul de taxare. Vreau ca in 3 luni sa transfer porturile dunarene la autoritatile locale, cu mentinerea investitiilor demarate", preciza acesta la vremea respectiva. Din nefericire, acele 3 luni au trecut, au mai trecut si altele si portul nostru se afla tot in administrarea APDM Galati.

Port nou de ambarcatiuni

Ca tot sintem la capitolul porturi, anul acesta ar mai fi trebuit sa se construiasca si un port nou de ambarcatiuni. "Mai avem discutii cu portul de ambarcatiuni, proiectul tehnic nu e gata si, ca posesor de barcuta, sint interesat ca acest lucru sa fie facut corespunzator. Noul port va fi pe locul vechiului port. Terminam intii niste subansamble, le vom inlocui pe cele vechi, si vom realiza totul pas cu pas, ca sa nu deranjam ambarcatiunile existente", spunea primarul atunci. Comentariile nu isi mai au rostul pentru ca starea portului de ambarcatiuni se poate observa cu ochiul liber.

Reabilitarea fintinii de pe Esplanada si a ceasului din centru

Alte doua proiecte care nu au putut fi realizate anul acesta vizeaza doua obiective turistice din Braila. Fintina cinetica de pe Esplanada si ceasul din Centru se degradeaza pe zi ce trece, dar, din diferite motive, reparatiile la ele nu au fost facute nici in acest an. Pentru fintina sint bani, insa nu se gasesc firme specializate care sa execute o asemenea lucrare. Despre ceas, primarul afirma: "Anul asta vom prevedea niste bani pentru reparatia ceasului din centru. E vorba de constructia metalica, nu de mecanism. E destul de complicat, pentru ca acolo e utilizata o tabla foarte veche, cu continut de carbon ridicat, care nu permite sudura decit pe ici pe colo. Nu putem face treaba de mintuiala". Anul a trecut si ceasul rugineste si se degradeaza din ce in ce mai tare. Poate anul viitor va avea putin noroc si va intra si el in reparatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro