Directorul Spitalului Judetean, dr. Stefan Mihailescu, a precizat ca initiativa propusa spre aprobare are la baza doua necesitati ale institutiei pe care o conduce, ambele, de mare urgenta: "In primul rind, radiologia, imagistica reprezinta o zona centrala a spitalului, la care apeleaza toate celelalte sectii. La acest moment, ne confruntam cu o criza de personal specializat, ma refer la medici radiologi. Mai exact, sintem cu medicii radiologi absolut la limita inferioara a suportabilitatii celor doua corpuri ale Spitalului Judetean. La anul, doi dintre ei se vor pensiona, anul acesta si in continuare unul dintre ei a avut probleme importante de sanatate, prin urmare, sintem in faza faptului iminent de a nu putea duce cele doua servicii de garda, de la Corpul A si Corpul B. Prin urmare, activitatea unor sectii, fie de la un corp, fie de la celalalt, nu se va mai putea desfasura corespunzator. Dupa ce am depasit initiativa de a cere medici, fie ei rezidenti, fie specialisti - si am cerut cite cinci posturi din fiecare, care nu au fost ocupate -, am ajuns la concluzia ca trebuie obligatoriu si foarte urgent sa ne organizam, astfel incit aceasta activitate sa fie preluata de altcineva, care sa indeplineasca trei criterii: 1. sa nu fie concurential cu spitalul, astfel incit sa angajeze din putinii medici pe care-i avem inca unul si ne falimenteaza; 2. sa aiba acel instrument incit sa-i poata plati de o asemenea maniera incit sa-i tina si sa atraga si alti medici, pentru ca noi avem o maniera limitata, impusa, de a-i plati; 3. sa aiba un anumit standing, astfel incit sa ajute spitalul".
"Locul la care sintem intr-adevar deficitari este aceasta radiologie si imagistica"
Mihailescu este de parere ca, in actuala forma, de concesionare a unui spatiu in interiorul Spitalului Judetean si de asigurare a prioritatii rezolvarii urgentelor spitalului, la acest centru, se rezolva toate problemele: "Spitalul ia bani in mod principal de la CJAS, in urma unui contract care are doua criterii: numarul de bolnavi si un anumit indice de dificultate a cazurilor pe care le putem rezolva. Regulile contractului cu CJAS s-au modificat la jumatatea anului 2007, astfel incit modul in care am fost organizati trebuie urgent schimbat, ca sa facem fata noilor criterii. In esenta, noile criterii de baza sint legate de echipamente de inalta performanta. De acum incolo, ca sa obtii un punctaj cit mai bun, trebuie sa ai echipamente la nivel de rezonanta magnetica, computer tomograf, anatomie patologica foarte bine pusa la punct. Ei bine, locul la care sintem intr-adevar deficitari este aceasta radiologie si imagistica. Este motivul pentru care am gasit pe cineva care sa preia imagistica, cu cadrele pe care le avem, deci sa nu plece medici, sa completeze cu medici, avind resurse financiare, dar mai ales posibilitatea de analiza on-line a unei imagini".
Presedintele CJ a precizat ca, in a doua faza, vor fi aduse inca cel putin doua noi aparate, printre care un accelerator de particule pentru faze incipiente de cancer. In plus, el a explicat ca spera ca, la sfirsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie, aceste prime aparate, care sint de productie octombrie 2007, sa ajunga deja la Braila.
Precizam ca suprafata ce va fi concesionata este de 265,08 metri patrati, iar redeventa minima este de 10 euro/mp.an. Concesiunea se va face prin licitatie, iar durata contractului va fi de 20 de ani.