In functie de structuri si tipuri de servicii, s-au incheiat 150 de contracte cu medicina de familie, 5 contracte cu unitatile medicale cu paturi, 1 contract cu Serviciul de Ambulanta Judetean, 7 contracte cu laboratoarele, 3 contracte cu laboratoare de imagistica din alte judete, respectiv din Constanta, pentru servicii de RMN, pentru care Braila nu are un asemenea furnizor, 3 contracte cu laboratoare de radiologie si imagistica, 60 contracte cu medicii stomatologi, 4 contracte de recuperare, 14 contracte de servicii clinice, 48 contracte pentru dispozitive de recuperare a deficientelor functionale si 55 contracte cu farmaciile.
Dupa cum ne-a informat dr. Mariana Tarachiu, presedinte-director al CJAS, bugetul pe anul 2008 este cu aproximativ 13% mai mare fata de cel al anului trecut si este repartizat de Casa Nationala de Sanatate pe tipuri de servicii. " Ne-am incadrat in negocierea pe contractele valorice in prevederile bugetare, iar ca negociere avem o depasire a bugetului de aproximativ 10% . Per total buget, noi ne-am incadrat in prevederile bugetare dar, pe anumite tipuri de servicii, exista un grad de neacoperire ca buget pe trimestrul patru, neacoperire pe care speram sa o recuperam la rectificarile ulterioare". Potrivit sursei citate, aceste sectoare neacoperite catre sfirsitul acestui an vizeaza serviciile spitalicesti, asistenta cu medicamente, stomatologia si serviciile paraclinice, acestea insemnind atit laboratoarele, cit si radiologie si imagistica.
Ca total buget pe anul in curs, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila a primit 213.910.000 lei.
O noutate vizavi de asistenta medicala ambulatorie este ca, incepind cu 1 mai 2008, o parte din serviciile clinice de ambulator se desfasoara in ambulatorul integrat al fiecaruia din cele 5 spitale. In acest sens, fiecare spital are obligatia sa afiseze programul de lucru al laboratorului integrat, precum si intervalul orar, cu nominalizarea medicilor care acorda serviciile medicale pe specialitati.