Comoara "CET" este ascunsa in punctele termice | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Comoara "CET" este ascunsa in punctele termice

In contextul in care pe piata locala imobiliara e o penurie de spatii comerciale pretabile unei miniafaceri de familie, operatorul local de termoficare sta pe o veritabila mina de aur. Asta pentru ca are disponibile spatii libere in aproape toate zonele orasului, pe care ar fi dispus sa le inchirieze. Cele doua mari avantaje sint legate de pretul chiriei si nu in ultimul rind locatia: tariful la inchiriere este intre 3 si 5 euro pentru fiecare metru patrat, iar ca pozitionare a acestor spatii, ele sint amplasate chiar si in zone cu vad comercial. Reversul medaliei este acela ca spatiile nu sint amenajate, sint amplasate in puncte si centrale termice si nu sint disponibile suprafete mari, o medie fiind la circa 50 mp. Exista insa intreprinzatori care au deja inchiriate astfel de spatii si au demarat mici afaceri in sfera producerii unor bunuri sau prestari de servicii.
Povestea acestor spatii este relativ simpla: sint proprietatea municipalitatii dar in administrarea SC "CET" care le-a preluat in concesiune odata cu serviciul de distributie a agentului termic. Practic, este vorba despre spatii in puncte si in centrale termice si sint obtinute prin restringerea instalatiilor termice in urma modernizarii infrastructurii termice. "Pentru toate punctele si centralele termice noi platim redeventa municipalitatii. In timp, ca urmare a lucrarilor de modernizare efectuate au rezultat aceste spatii care nu au nici un fel de amenajare speciala. Avem deja inchiriate opt astfel de spatii catre societati din oras care ne-au cerut sa le inchiriem. Administratorii acestor societati si-au compartimentat si amenajat dupa necesitati locatiile inchiriate si desfasoara in prezent activitati comerciale din sfera productiei sau a prestarilor de servicii. De exemplu, in PT 6 Hipodrom a fost deschisa o fabrica de mobila, la PT 2 Buzaului functioneaza un atelier de timplarie PVC sau o brutarie, asa cum este cazul unul alt punct termic din Radu Negru. Dezavantajul este ca nu sint disponibile spatii mari, ci discutam despre mai multe locatii cu suprafete mici intre 30 si 80 mp, dar media este undeva la circa 50 mp", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu, subliniind ca printre chiriasi nu se numara persoane publice si nici salariati ai "CET". Potrivit informatiilor prezentate de sursa citata, la acest moment sint chiriasi in astfel de spatii 7 firme (SC "Rebes Impex", SC "Modern Gaz Com", SC "Brunel Prest", SC "Meat Com", SC "Ziduron", SC "Carmixt" si SC "Mona"), precum si PF Mihalache Nastasia. In ceea ce priveste chiria perceputa, Patrascu a explicat ca tariful aplicat este cel stabilit de catre Consiliul Local Municipal si se situeaza la nivelul 3 - 5 euro/mp, in functie de zona si vad comercial, de unde rezulta la un spatiu de aproximativ 50 mp in medie, o chirie lunara de 250 euro, mai mult decit acceptabil daca ne gindim ca, in medie, chiria pe metru patrat poate ajunge chiar si la 20 de euro in cazul spatiilor mici.
"In toate cele 54 de PT-uri exista spatii disponibile, circa 1.900 mp in total, dar trebuie inteles ca nu sint spatii compacte, ci citeva zeci de metri patrati in fiecare dintre aceste puncte termice. Avantajul pentru societatea noastra este acela ca, pe linga obtinerea unui mic venit din chirii, cladirile PT-urilor si CT-urilor sint intretinute si ni se asigura si paza acestor locatii, iar numarul de spargeri s-a redus simtitor", a mai spus Patrascu adaugind ca, in medie, contractele de inchiriere se incheie pe perioade de la 1 an an pina la maxim 5 ani, cu revizuire. In plus, directorul "CET" a subliniat ca una dintre conditiile din contract este aceea ca, la notificarea prealabila a "CET", chiriasul are obligatia sa evacueze spatiul pe care il ocupa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro