Întrebat de ce preţurile fructelor şi legumelor practicate în pieţe sunt mult mai mari faţă de cele de la producător, Daniel Constantin a menţionat că sunt mai multe cauze, una dintre acestea fiind întârzierea unor culturi.
"Sunt cauze legate de producţie, generate de faptul că s-a întârziat începerea culturii la anumite produse, pe de o parte. Pe de altă parte, după cum ştiţi, în România, din cauza faptului că piaţa nu este organizată aşa cum ar trebui, cel care câştigă cel mai mult este intermediarul, comerciantul, şi nu producătorul", a menţionat Constantin.
"Din acest punct de vedere, analizăm organizarea pieţei ceva mai bine, pe fiecare filieră de produs. Unul dintre exemplele pe care vreau să vi-l dau, chiar la legume-fructe, este constituirea şi stimularea grupului de producători în continuare", a mai spus Constantin. El a mai subliniat că fructele şi legumele pot fi mai ieftine după înfiinţarea unor depozite în parteneriat public-privat.
