• concertul de colinde a avut loc duminică, 15 decembrie, în Biserica Parohiei Ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul”, din localitate
Duminică, 15 decembrie, membrii Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Muncipiului Brăila, dirijat de preot profesor Ioan Păvăloiu, au susținut un Concert extraordinar de Colinde de Crăciun în comuna brăileană Mircea Vodă, la invitația primarului comunei, Alexandru Moșescu, și a părintelui paroh din localitate, preot Nicu Balaban.
Concertul a avut loc în incinta Bisericii ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul”, din comuna Mircea Vodă, în prezența enoriașilor parohiei și a locuitorilor comunei, imediat după oficierea Sfintei Liturghii, de către părintele paroh. Au fost interpretate următoarele colinde strămoșești: „O, ce veste minunată!”, „La Betleem în noapte”, „Aduc vâscul”, „Bună dimineața”, „Florile dalbe”, „Nunta din Cana Galileii”, „Leru-i ler”, „Plugușorul”, „Moș Crăciun” și „Mulți ani trăiască!”.
Evenimentul a reprezentat un succes deplin pentru membrii Corului „Armonia”, care le-au mulțumit primarului, preotului paroh și locuitorilor comunei pentr- u privilegiul ce le-a fost acordat, acum, în preajma Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului.
Vechi de mai bine de un secol și jumătate, Corul Bărbătesc „Armonia” este prima instituție culturală atestată documentar în municipiul Brăila, muzica reprezentând semnul distinctiv al orașului dunărean, cândva cel mai mare port al României. Apărut ca o emanație firească a conviețuirii armonioase a locuitorilor urbei, români, greci, bulgari și de alte etnii, Corul Bărbătesc „Armonia” a fost fondat în septembrie 1871, sub denumirea de „cor al comunei Brăila”, prin actul semnat de primarul Constantin Petrescu. Potrivit documentelor, numele de „Armonia” i-a fost dat de Vintilă Voiculescu, cel de-al optulea dirijor al corului. Cea mai bogată activitate a desfășurat-o, se pare, în perioada interbelică, atunci când corul era nelipsit de la concertele de Sfintele Paști și de Crăciun organizate în catedralele orașului și la Teatrul Comunal (azi, Teatrul „Maria Filotti”) și când efectua turnee în multe zone ale țării, inclusiv în Basarabia.
După o întrerupere cauzată de Al Doilea Război Mondial, Corul Bărbătesc „Armonia” și-a reluat activitatea în anul 1953. Succesele obținute mai apoi la toate concursurile naționale, concertele susținute, înregistrările de la radio și televiziune, participările la festivaluri naționale, deplasările în străinătate în cadrul unor schimburi culturale, au făcut ca „Armonia” să fie ca un magnet pentru tinerii brăileni pasionați de muzica vocală. În prezent, Corul „Armonia” își desfășoară activitatea în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Brăila.