Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a împlinit ieri, 4 iulie, 138 de ani de istorie şi activitate umanitară. Ca în fiecare an, voluntarii filialei de Cruce Roşie din Brăila au sărbătorit acest eveniment prin muncă, organizând activităţi speciale în mijlocul comunităţii. Voluntarii brăileni şi-au început ziua la sediul fundaţiei cu acţiuni umanitare, oferind 20 de pachete alimentare unor familii defavorizate şi au continuat la Carrefour, unde au măsurat gratuit tensiunea arterială şi au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor, invitând cumpărătorii din hipermarket să ia lecţii de resuscitare pe un manechin.
"Fiind ziua Crucii Roşii, ne-am gândit să le facem o bucurie unor oameni necăjiţi, unor familii defavorizate din Brăila pe care noi le avem în evidenţă. Sunt oameni cu handicap sau care nu au o situaţie materială bună şi merită să se bucure din când în când. Ne-am gândit să-i ajutăm cu alimente de bază, fructe şi câteva dulciuri pentru copilaşi", a declarat directorul fundaţiei Crucea Roşie din Brăila, Florica Focşa.
Pe 4 iulie 1876, lua fiinţă Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti. Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române, se regăseau importante personalităţi ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C. A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino şi dr. Carol Davila. Astfel, de-a lungul istoriei, Crucea Roşie Română a fost activă pentru a uşura suferinţa umană.