CUP Dunărea înlocuieşte magistrala de apă de sub Calea Călăraşilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CUP Dunărea înlocuieşte magistrala de apă de sub Calea Călăraşilor

• operatorul de apă-canal promite că nu vor avea de suferit consumatorii din zonele vizate de lucrarea de investiţii  • proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de aproximativ 60 de zile lucrătoare, iar costul lucrărilor, circa 2,3 milioane lei, va fi suportat din bugetul CUP Dunărea • conducta ce urmează a fi înlocuită are o vechime de circa 100 de ani • circulaţia auto în zonă se desfăşoară cu dificultate, iar staţia de autobuz de la “Telefoane” a fost mutată în faţa Palatului Agriculturii • la rândul său, viceprimarul Alexandru Jantea a punctat că imediat după ce Compania va termina lucrările, municipalitatea va turna covor asfaltic

 

Au început lucrările la proiectul investiţional ce vizează înlocuirea magistralei de apă, vechi de circa 100 de ani, poziţionată sub Calea Călăraşilor pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Independenţei până în centrul istoric. Încă de luni, 21 august, o echipă de la CUP Dunărea, a început să scoată stratul de covor asfaltic pentru a ajunge la canalul tehnic betonat unde este pozată conducta magistrală de apă potabilă. În primă fază, zona afectată este cea cuprinsă între Independenţei şi bulevardul Al. I Cuza, circulaţia auto în zonă fiind restricţionată pe un singur sens. De altfel, cei de la CUP Dunărea au promis că vor face toată lucrarea pe porţiuni, încercând să evite oprirea circulaţiei pe Calea Călăraşilor. Ieri, încă de dimineaţă, traficul auto se desfăşura cu greutate, în special autobuzele mari, marca Volvo, care circulă pe linia 2, având dificultăţi în intrarea în intersecţia b-dului Al. I. Cuza cu Calea Călăraşilor. În plus, pe sensul de mers spre Piaţa Concordia staţia de autobuz din faţa sediului Electrica Brăila a fost mutată dincolo de linia de tramvai, în parcarea din faţa Palatului Agriculturii.

Revenind la proiectul de investiţii al celor de la CUP Dunărea, directorul general al companiei, Silviu Mangiurea a explicat că era absolut necesară înlocuirea acestei conducte, din cauza vechimii acesteia şi a numărului mare de incidente în reţea. “Conducta de apă de pe Calea Călăraşilor este foarte, foarte veche, de circa 100 de ani şi din această cauză s-au înregistrat mai multe incidente în zonă. Chiar zilele trecute am avut probleme şi a trebuit să intervenim la intersecţia cu strada Ana Aslan. Acum, toată conducta veche, din fontă, va fi înlocuită, urmând ca branşamentele să le facem pe timpul nopţii, astfel încât consumatorii din zonă să nu fie afectaţi. Bugetul acestei lucrări este de circa 23 miliarde lei vechi (2,3 milioane RON - n.r.) şi va fi acoperit integral de CUP Dunărea, din fondul propriu de investiţii. Este de altfel şi cea mai mare investiţie proprie, de asemenea anvergură, pe care o executăm în ultimii ani”, ne-a declarat sursa citată, subliniind că programarea lucrărilor s-a făcut de aşa natură încât totul să se termine undeva într-un interval de 60 de zile lucrătoare.

 

Jantea speră ca cei de la CUP să termine în două luni, aşa cum promit

Şi viceprimarul Alexandru Jantea a vorbit, ieri, despre necesitatea acestei intervenţii pe Calea Călăraşilor, cu precizarea că se va încerca degrevarea cât mai rapidă a zonei dintre bulevardul Independenţei şi bulevardul A.I. Cuza. Acesta a punctat că după ce Compania va termina lucrarea în două luni, aşa cum a promis, municipalitatea va turna ulterior covor asfaltic.

„Chiar astăzi am mers pe şantier. Se înlocuieşte magistrala de apă de către cei de la CUP «Dunărea». Sunt  ţevile vechi de aproape 100 de ani, din fontă. Se înlocuiesc cu ţevi noi. Ştiţi că am mai spus că la începutul anului 2017 intenţionam să asfaltăm Calea Călăraşilor integral, de la Colegiul Naţional «Gh. Munteanu Murgoci» până în centru, dar având în vedere că cei de la CUP «Dunărea» aveau această investiţie prevăzută în bugetul domniilor lor, am considerat că e mai bine să îi lăsăm să finalizeze lucrarea, după care să revenim cu un covor asfaltic, inclusiv cu borduri. Ca să nu ne acuze nimeni vreodată că am asfaltat şi după aia am spart. Spargem acum, înlocuim absolut tot, după care asfaltăm pentru că aşa este normal”, a afirmat Jantea, făcând precizarea că sectorul vizat acum din Calea Călăraşilor nu a făcut obiectul reabilitării pe fonduri europene.

„Investiţia pe fonduri europene pe Călăraşi se opreşte la nivelul trecerii de pietoni dintre fostul Palat al telefoanelor şi Colegiul «Murgoci». CUP «Dunărea» intervine pe zona care nu a fost afectată de fonduri europene”, a completat Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro