Avocaţii lui Dan Voiculescu au anunţat, vineri, la primul termen al contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel Bucureşti, că nu mai doresc continuarea procesului şi renunţă la cererea pe care a depus-o pe 19 februarie.
Fără nicio altă explicaţie, unul dintre cei şase avocaţi ai lui Dan Voiculescu a spus, în faţa completului de judecată condus de Ana Maria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti, că cel condamat vrea să renunţe la cerere.
În acelaşi timp, la dosar a fost depusă o cerere a contestatorului potrivit căreia acesta doreşte ca procesul să se desfăşoare fără prezenţa sa în sala de judecată.
Dan Voiculescu a depus, din închisoare, la Curtea de Apel Bucureşti, pe 19 februarie 2016, o contestaţie în anulare, în care cere anularea pedepsei de 10 ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
O speculaţie fără sens
Cererea survine în urma unor materiale televizate ale postului Antena 3, potrivit cărora, Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, ar fi fost incompatibilă. Astfel, Voiculescu a susţinut că magistratul a beneficiat de o serie de cursuri plătite de o asociaţie care ar fi fost finanţată de APIA, instituţie din subordinea ministerului Agriculturii. Pentru participarea sa la curs, judecătoarea a primit 10.000 de lei, bani care, dealtfel, erau consemnaţi în declaraţia de avere.
Din moment ce ministerul Agriculturii a fost parte civilă în dosarul ICA, potrivit raţionamentului făcut de apărarea lui Dan Voiculescu, judecătoarea nu ar fi fost imparţială când a dispus condamnarea la 10 ani închisoare.
Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA. Instanţa a mai dispus confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii iar suma nu a fost recuperată decât în foarte mică măsură.