Dezastrul ecologic de la groapa de gunoi - fenomen accidental produs de vint | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dezastrul ecologic de la groapa de gunoi - fenomen accidental produs de vint

Conducerea firmei ce administreaza groapa ecologica de la Muchea considera ca nu este drept sa i se reproseze ca ar polua mediul inconjurator, in contextul in care fenomenul semnalat zilele trecute de catre membrii Partidului Ecologist Braila s-a intimplat accidental, din pricina vintului puternic. Amintim ca, la inceputul acestei saptamini, membrii PER Braila au atras atentia ca firma "Tracon", cea care administreaza groapa de gunoi, polueaza zeci de hectare in jurul gropii cu deseuri din plastic si hirtie, care sint purtate de vint pe distante mari. Mai mult, reprezentantii PER au subliniat faptul ca pungile de plastic si ambalajele de hirtie au pus stapinire nu numai pe cimpurile dimprejurul gropii, ci chiar si pe curtea institutiei care se ocupa de ea, aceasta fiind practic ingropata in deseuri. Astfel, in cadrul unui punct de vedere remis la redactie, conducerea "Tracon" precizeaza ca fenomenul semnalat este unul care s-a produs accidental, la rafalele de vint ce au depasit 40 - 50 km /ora in perioada 15 - 18 februarie si ca se intilneste la toate depozitele de acest gen: "Regretabil este ca aceste deseuri - folii, pungi, hirtie etc - ajung la depozit si nu sint in prealabil retinute la sursa, prin colectarea selectiva sau/si sortare, ceea ce, pentru operatorul depozitului ridica probleme suplimentare pe care trebuie sa le rezolve. Impactul major in antrenarea materialelor usoare se produce la descarcarea autogunoierelor, situatie in care limitarea imprastierii de vint e foarte anevoiasa, fenomenul producindu-se si in situatia in care s-au luat masuri de suprainaltare a gardului de protectie, de plantare perimetrala a unei perdele vegetale, de acoperire periodica cu material inert a zonelor in care nu se fac depuneri zilnic", a precizat Maria Popescu, directorul de mediu al firmei "Tracon". Mai mult, aceasta a explicat ca periodic, cu personalul propriu, se string de pe suprafetele afectate materialele usoare imprastiate si a recunoscut ca acestea produc un impact vizual negativ, dar nu o poluare grava a mediului. "Tinem, de asemenea, sa informam ca pungile de plastic prezente tot mai mult in deseurile menajere ne creeaza si noua mari dificultati si sintem primii care vom sustine orice initiativa ecologista de selectare si reciclare a acestora, pentru a nu mai fi aduse in depozitul de deseuri si pentru a nu mai crea situatii similare", a adaugat directorul de mediu al societatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro