Dincolo de istorie, sunt importante emoţiile | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dincolo de istorie, sunt importante emoţiile

Vineri seara, după o emoţionantă reprezentaţie a piesei "Poveşti de familie", regizată de tânărul Vlad Cristache pe scena Teatrului "Maria Filotti", spectatorii au avut parte de o extraordinară întâlnire cu actorii şi regizorul. La discuţiile moderate de directorul teatrului, Lucian Sabados, o parte a publicului matur a apreciat faptul că tinerii vin la teatru, se apropie de teatru. În schimb, alţii s-au arătat nemulţumiţi că tinerii nu au înţeles mesajul piesei şi au râs de unele situaţii, care sub aparenţa comicului aduceau în prim plan probleme grave, şi au propus ca în repertoriu să fie introduse mai multe piese clasice, pentru formarea gustului tinerei generaţii. În replică, tinerii au spus că pe ei îi interesează acest gen de teatru, care vorbeşte despre problemele lor, le place pentru că se regăsesc în personaje şi ei nu cred că ar trebui judecaţi pentru anumite reacţii pentru că, în fond, nimeni nu ştie cum gândesc ei. Un alt tânăr a precizat că dincolo de istoria din care pare că s-a inspirat autorul piesei, sunt importante emoţiile transmise, chiar dacă trăim în secolul XXI.
În încercarea de a respecta toate opiniile prezentate, regizorul Vlad Cristache a punctat că el şi-a dorit ca lumea să se amuze la o parte din scene, tocmai pentru a accentua contrastul cu lucrurile grave care se întâmplă. Spectatorii de toate vârstele au lăudat actorii, au calificat prestaţia lor ca fiind superbă, iar piesa o adevărată realizare. La finalul întâlnirii, directorul Lucian Sabados a explicat că aceste discuţii dintre realizatori şi spectatori trebuie să stabilească o relaţie de adevăr şi firesc între cele două categorii şi să determine o mai mare apropiere a spectatorilor de teatru. El a subliniat şi că ideea organizării acestor dezbateri este parte integrantă din programul său managerial. Directorul a mai anunţat că următoarea întâlnire de acest fel va avea loc pe 13 decembrie, după ce se va viziona o reprezentaţie a spectacolului "Casa" montat de o altă tânără regizoare, Sânziana Stoican.
"Poveşti de familie" este un spectacol realizat în 2011, care a fost jucat ultima oară la Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2012. Din distribuţie fac parte: Silviu Debu, Ionuţ Vişan, Alexandra Sălceanu şi Emilia Mocanu, actriţă a Teatrului "Maria Filotti". Scenografia spectacolului îi aparţine artistului plastic Gheorghe Mosorescu. Regizorul Vlad Cristache este la a doua colaborare cu teatrul brăilean, prima piesă montată la Brăila fiind "Peer Gynt", o producţie pentru care a fost nominalizat în 2011 la Premiul de Debut al Galei Premiilor UNITER.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro