Pentru unitatile de alimentatie publica, taxele vor fi urmatoarele: * in cazul barurilor, restaurantelor, pizzeriilor, bodegilor, cramelor si fast-food-urilor, intre 10,44-16,68 lei/luna * patiserie, placintarie, simigerie, covrigarie, dulciuri, cofetarie, gogoserie, sifonarie, racoritoare, lacto-vegetarian, braserii, cantine, intre 2,40-8,40 lei/luna * terase , intre 4,68-5,88 lei/luna. Pentru spatiile de productie, taxele vor fi intre 2,40-4,8 lei/luna, iar pentru prestari servicii, dupa cum urmeaza : * frizerie, coafor, cosmetica, foto, cismarie, croitorie, reparatii auto, ceasornicarie, optica, bijuterii, curatatorie, reparatii auto, intre 3,0-5,16 lei/luna * reparatii uz gospodaresc, reparatii aparate electrice, electronice si electrotehnice, intre 2,16- 4,2 lei/luna * dactilografie, xerox, tocilarii, incarcat brichete, intre 1,32 - 1,8 lei/luna.
Pentru inchirierea de WC-uri publice, taxa va fi de 0,48 lei/luna, indiferent de zona
Pentru inchirierea de spatii in care functioneaza cabinete medicale particulare, farmacii si dispensare veterinare, taxa perceputa de DSP va fi de 5,16 lei/luna, indiferent de zona, iar pentru case de cultura si biblioteci, de 0,84 lei/luna. Pentru cei care doresc sa inchirieze de la DSP spatii in care functioneaza WC -uri publice, taxa va fi de 0,48 lei/luna, indiferent de zona, garajele situate in imobilele din fondul locativ vechi vor costa 1,2 lei/luna, iar garajele situate pe terenul DSP, 0,48 lei/luna, indiferent de zona.
Pentru persoanele cu handicap sau in situatie de invaliditate, preturile practicate de DSP se reduc la jumatate.
Pe de alta parte, Directia Serviciilor Publice a solicitat si majorarea taxelor pentru activitatea de administrare a cimitirelor, care este necesara pentru "efectuarea de reparatii si modernizari si in cele 8 cimitire ale municipiului - respectiv refacere si reparare garduri, alei acces, cladiri administrative. In prezent, datorita neacoperirii costurilor, sintem in imposibilitatea angajarii numarului minim de personal, respectiv, cite 4 gropari, la fiecare cimitir" - se arata in raportul semnat de directorul DSP, Emilena Huiu. Astfel, taxa de concesiune a unui loc de veci, pe un termen de 7 ani, in cimitirele de categoria a II-a, va fi la anul de 1,89 lei/mp, taxa de concesiune pe termen de 25 de ani va fi de 11,39 lei/mp, la cimitirele de categoria I si de 8,87 lei/mp, la cimitirele de categoria a II-a, taxa de concesiune pe termen nelimitat va fi de 37,81 lei/mp, la cimitirele de categoria I si de 29,16 lei/mp, la cele de cat. a II-a. Taxa anuala de intretinere a unui loc de veci va fi de 7,86 lei, iar cea de folosire a capelei, de 0,11 lei/ora. In ce priveste "taxa de inhumare loc de veci la pamint", conducerea Directiei Serviciilor publice considera ca actualul cuantum, de 9,83 lei, este "total necorespunzator". Ca atare, consilierii au fost de acord cu majorarea taxei de inhumare la 400 de lei. La toate aceste taxe se aplica TVA.