Razboiul dintre primarul municipiului, Constantin Cibu si directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, e departe de a se fi incheiat. Disputa creata pe tema centrelor de zi care ar trebui infiintate de Primarie, dar si a caminelor pentru persoanele virstnice cu handicap, care ar trebui infiintate de DGASPC a continuat si ieri, in cadrul sedintei CLM. Primarul Constantin Cibu le-a explicat consilierilor prezenti la sedinta ca Sculschi are pretentii prea mari, avind in vedere ca directia pe care o conduce are un buget mai mult decit substantial, dar ale carui roade nu se vad practic. Mai mult, Cibu a subliniat faptul ca nu numai Primaria are obligativitatea de a infiinta niste camine, ci si DGASPC si ca, desi promite de multa vreme ca va face acest lucru, directorul institutiei nu a demarat nimic in acest sens: "Exista o discutie permanenta inutila cu Sculschi, care are un fix, sa vada el cum se cheltuiesc banii Primariei neaparat. Tot zice de centrele de zi, dar de aproape doi ani jumatate gazduim in caminele noastre de batrini, multi batrini cu handicap. Acestia ar trebui de fapt gazduiti in centrele despre care se lauda Sculschi ca le va deschide. Eu nu spun ca nu a platit banii corepunzatori, dar acesti oameni care ar trebui sa stea in imobile special amenajate ocupa locul altor batrini care ar trebui sa intre in camine. Eu astept ca in urmatoarea perioada, cind ar trebui sa deschida centrele respective, sa preia aceste persoane, iar noi sa cazam in camine alti batrini".
Cibu a mai adaugat ca i se pare nedrept faptul ca, de anul acesta, legea obliga tot Primaria sa plateasca pentru intretinerea persoanelor cu handicap care ar trebui transferate in centrele care, la fel, ar trebui sa fie amenajate de directie: "Nu stiu de ce e asa. Daca iei la bani marunti directia respectiva, vezi ca a avut anul trecut 230 de miliarde de lei vechi la buget. Cam cit are Primaria pentru drumuri, iluminat si protectie sociala. Ar trebui sa se vada mult mai multe realizari din partea acestei directii. Noi avem obligatia sa amenajam centrele de zi si o sa le amenajam. Pentru 20 de oameni, nu pentru 200, ca nu se poate asa ceva.Tot pe banii Primariei. Dar cei care vor veni acolo sint tot asistati social, care tot pe banii Primariei traiesc. Indiferent daca e vorba de tinerii institutionalizati, care la 18 ani sint dati afara din centrele lui Sculschi si care vin tot la Primarie, ca nu au unde sa locuiasca. Am facut adaposturile de noapte, dar desi ar trebui sa stea acolo numai 3 zile, stau 3 ani. Ca nu au unde sa se duca. Si tot Primaria ii intretine".
Primarul a mai adaugat ca, tot in sensul protectiei sociale, municipalitatea a sustinut financiar in cursul anului trecut nu mai putin de 180 de familii care altfel si-ar fi dat copiii in centrele de plasament: "Exista preocupare din partea Primariei, eu doresc o colaborare strinsa cu directia. Dar nu se poate cu atitudinea aceasta a domnului director".