Regizorul indian Rupesh Paul a dezvăluit la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de la Cannes că a început producţia unui film despre dispariţia fără urmă, pe 8 martie, a avionului MH370, aparţinând companiei aeriene Malaysia Airlines.
Rupesh Paul a spus că filmul său, care se va intitula "Vanishing Act", este despre "povestea care nu a fost niciodată spusă", adăugând că acest lungmetraj "nu va afecta familiile pasagerilor" şi nici cercetările aflate încă în curs, informează bbc.co.uk.
Potrivit regizorului indian, citat de publicaţia The Hollywood Reporter, filmul va fi lansat în toamnă.
"Controversa (din jurul dispariţiei avionului, n.r.) ne va ajuta indirect, dar nu urmărim să obţinem beneficii materiale de pe urma acestui lucru", a spus regizorul, adăugând că există un mare interes faţă de acest proiect, mai ales din partea pieţelor asiatice.
Rupesh Paul participă la Festivalul de la Cannes pentru a-şi prezenta câteva dintre filmele sale, inclusiv "Kamasutra 3D" şi "The Monologues Of A Sex Maniac".
Mister neelucidat
Avionul MH370 de tip Boeing 777, care asigura un zbor Malaysia Airline între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, majoritatea din China.
Informaţii au început să apară treptat, după dispariţie, autorităţile ajungând la concluzia că avionul s-a îndreptat în direcţia opusă rutei şi s-a prăbuşit în Oceanul Indian.
Ipoteză şocantă
Scriitorul şi ziaristul Nigel Cawthorne dă asigurări într-o nouă carte că avionul ce efectua zborul MH370, al companiei Malaysia Airlines, a fost doborât accidental, în cadrul unor exerciţii militare comune desfăşurate de SUA şi Thailanda, informează ziarul ABC, preluat de mediafax.ro
Volumul semnat de Cawthorne relevă că avionul malaezian dispărut în luna martie ar fi fost doborât în cadrul unor manevre militare comune între SUA şi Thailanda, dar la care au luat parte şi alte ţări, potrivit unor informaţii publicate de ziarul britanic The Independent. Cartea, care urmează să apară luni în Australia, arată că după doborârea avionului a început o operaţiune de „acoperire" internaţională pentru ca adevărul să nu iasă niciodată la lumină, potrivit lui Cawthorne.
Acesta subliniază că familiile pasagerilor zborului MH370 nu vor şti niciodată „cu certitudine" ce li s-a întâmplat celor apropiaţi şi notează că teoria lui se susţine pe mărturiile lui Mike McKay, un muncitor de pe o platformă petrolieră neo-zeelandeză, care afirmă că a văzut cum a căzut un avion în flăcări în Golful Thailandei.
Cartea relevă că atunci când avionul şi-a întrerupt comunicaţiile, aveau loc exerciţii de antrenament în Marea Chinei de Sud, între Thailanda, SUA şi militari din China, Japonia, Indonezia şi alte ţări. „Exerciţiile includeau manevre terestre, aeriene şi maritime cu muniţie reală", susţine Cawthorne.
Muşamalizare?
„Să spunem că unul din participanţi a doborât accidental avionul de pe zborul MH370. Aceste lucruri se întâmplă. Nimeni nu vrea un alt Lockerbie, astfel încât toţi cei implicaţi ar avea toate motivele din lume să-şi ţină gura închisă", a declarat Cawthorne, făcând aluzie la atentatul din 1988 care a dus la prăbuşirea unui avion în Scoţia.
Potrivit autorului, cutia neagră ar putea să fi fost aruncată pe ţărmurile australiene pentru a induce în eroare echipele de salvare. Cartea a fost prost primită de rudele victimelor, care au considerat-o „devastatoare", după cum a declarat Irene Burrows, al cărui fiu şi noră au murit la bordul avionului de pe zborul MH370.