"ECO" a început să scoată piatră din cariera de la Măcin | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"ECO" a început să scoată piatră din cariera de la Măcin

Conducerea SC "ECO" SA a explicat că vineri după-amiază, la carieră au fost detonate încărcăturile explozive, astfel încât au fost dislocate peste 10.000 de tone de rocă din exploataţia de la Măcin. "A fost cea mai mare derocare realizată de societate din 1996 până acum. Metoda aplicată asigură o protejare atât a mediului înconjurător, dar şi pentru locuitorii din apropierea exploataţiei, în sensul că zgomotul şi vibraţiile sunt reduse simţitor. De altfel, locuitorii din Măcin nici nu au sesizat că s-a reînceput exploatarea carierei", ne-a declarat directorul SC "ECO", George Dragu. El a precizat că cele peste 10.000 tone de rocă dislocate la derocarea de vineri urmează a fi valorificate direct fără a trece printr-o etapă de procesare. "Aşteptăm acum ca acţionarii societăţii să stabilească ce vor să facă mai departe cu exploataţia, întrucât aceasta necesită investiţii pentru achiziţia de instalaţii de procesare a rocilor. Astfel de investiţii se justifică întrucât un calcul simplu indică o potenţială cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro pe an, în contextul în care capacitatea carierei este de circa 400.000 tone de sorturi de piatră anual", a mai spus Dragu.

Important de menţionat este că în cursul anului trecut, conducerea "ECO" a avertizat public municipalitatea că este în prag de a-şi pierde licenţa de operare în cazul carierei de piatră de la Măcin. Motivul: societatea nu are utilaje de exploatare a carierei şi se apropia data limită până la care unitatea era obligată să înceapă derocările. La acea vreme primarul municipiului Aurel Simionescu a precizat că urmăreşte evitarea unei astfel de situaţii critice. "Este clar că de construit drumuri se vor construi şi pe viitor, dar de aici rezultă problema necesităţii dotării cu utilaje pentru exploatarea carierei, pentru că această activitate nu se mai poate face oricum, ci doar în anumite condiţii. Cu eforturi investiţionale mai mici sau mai mari, cu utilaje mai vechi sau mai noi, va trebui să facem o exploatare a carierei de piatră, ca să nu pierdem licenţa", declara la acea vreme Simionescu.

Potrivit celor mai recente date cu privire la situaţia economico-financiară a firmei "ECO", unitatea a încheiat anul trecut cu o pierdere de aproape 10 miliarde de lei vechi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro