Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu chestorului de poliţie Ioan Aron, şeful IPJ Braşov, cu MAI, de pe 15 martie, după ce acesta şi-a depus, pe 19 februarie, dosarul de pensionare, informează Administraţia Prezidenţială.
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, chestorul Ioan Aron, a anunţat, în februarie, că se va pensiona, precizând că a luat această decizie la începutul anului şi nu are legătură cu scandalul izbucnit în urma problemelor semnalate de poliţistul Marian Godină.
Aron, în vârstă de 55 de ani, a fost numit în funcţia de şef al IPJ Braşov în august 2013. Anterior, din 2005 până în 2010, Aron a fost adjunctul şefului IPJ Braşov, apoi, din 2010 până în 2012, a fost şeful Poliţiei Judeţene Covasna. Ulterior, în perioada 2012-2013, el a fost director general al Corpului de Control al Ministerul Afacerilor Interne.
Chestorul Ioan Aron nu a comentat acuzaţiile de plagiat pe care i le-a adus poliţistul Marian Godină. Agentul a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care susţinea că Aron şi-a plagiat teza de doctorat.
Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a cerut public demisia inspectorului şef al IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, ca urmare a problemelor semnalate în ultima perioadă în acest inspectorat de către poliţistul Marian Godină.
Klaus Iohannis a semnat şi decretele de încetare a raporturilor de serviciu şi cu chestorul Florentin Robescu, fost adjunct al IGPR în mandatul lui Petre Tobă şi fost şef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, precum şi a chestorului Gheorghe Popa - fost şef al Poliţiei Române, eliberat din funcţie în scandalul achiziţiilor de autoturisme Logan - şi a chestorului Cătălin-Liviu Butunoi, fost şef al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.