Examenul Cambridge | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Examenul Cambridge

Trecind peste schimbarile si complicatiile ce apar de pe o zi pe alta in cadrul sistemului de invatamint, dorinta de performanta si promovare este in dezvoltare. Astfel, apare inevitabil si intentia elevilor de a studia in strainatate pentru a-si "asigura un viitor", asa cum motiveaza de obicei majoritatea, conceptia elevilor romani fiind momentan imposibil de schimbat. Insa pentru a ajunge sa studiezi intr-o universitate renumita s-a constatat ca limba engleza a devenit aproape indispensabila; iar cum totul trebuie dovedit, si cunostintele in acest domeniu trebuie evaluate si notate, materializindu-se in final intr-o diploma "deschizatoare de drumuri".
Examenul Cambridge a devenit cel mai prestigios pe plan mondial si cel mai popular printre elevi, in special la clasele de bilingv sau in general la profilul uman, ajungindu-se pe plan local la performanta de a se sustine chiar in Braila, si nu in Bucuresti, asa cum se intimpla cu putin timp in urma. Acest prestigiu exista datorita faptului ca diploma este recunoscuta in tot mai multe universitati si companii. Astfel, sint doar in Anglia peste 200 de universitati si facultati care se bazeaza la inscrierea studentilor, pe aceasta diploma. Dar dupa cum spuneam, nu numai liceenii sau studentii dispun de o astfel de ocazie, existind niveluri, functie de pregatirea fiecaruia si pretentiile cu referire la utilizarea certificatului, dupa sustinerea examenului.
Interesindu-ne la citeva firme cu mare importanta in cadrul economiei aflam ca majoritatea din ele utilizeaza examenul Cambridge pentru a evalua cunostintele posibililor angajati. De exemplu, firmele Sony, Adidas, Siemens sau Nestle considera acest test complex, o cale accesibila de verificare a competentei personalului. De aceea, nu mai putin de 2.500 de angajati din intreaga lume au avut la baza dosarului de angajare, diploma Cambridge.
Ca un scurt plan informativ, pasii urmati de sustinatorii examenului sint: inscrierea (care se face in Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timisoara), platirea unei taxe a carei valoare difera functie de nivelul examenului, sustinerea examenului pe parcursul a doua zile si primirea rezultatului dupa doua luni prin intermediul unei scrisori care indica datele si centrul de la care se poate ridica certificatul eliberat la trei luni de la data examenului (rezultatele fiind confidentiale).
Privind astfel lucrurile, intr-un mod cit se poate de obiectiv, si generalizind ideea sustinuta mai sus, consider ca aceasta goana dupa o diploma devine pe zi ce trece mai accentuata, iar palmaresul domeniilor in care limba engleza este necesara, tot mai diversificat. Bineinteles ca nimeni nu poate sti ce rezerva viitorul, insa este un probabil inceput al ideei de globalizare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro