Potrivit dosarului de faliment, la masa credala, cu o valoare totala de circa 200 miliarde de lei vechi, sint inscrisi doi creditori: Ministerul Finantelor pentru 19 miliarde lei vechi si "Uztel" SA din Ploiesti pentru 110 miliarde lei vechi. Potrivit procedurilor de faliment, lichidatorul se ocupa de evaluarea activului si pasivului societatii urmind sa prezinte creditorilor un raport in acest sens, astfel incit sa poata fi luata o decizie privind cea mai avantajoasa modalitate prin care creditorii sa-si recupereze banii.
Potrivit celui mai recent raport de activitate prezentat pietei Rasdaq de catre SC "Foraj Sonde" SA Braila, societatea detinea la 31 decembrie 2005 active corporale in valoare totala de circa 3 miliarde de lei vechi constind, in principal, in instalatii tehnice si masini, cu un grad de uzura de peste 50%, din vinzarea carora nu ar ajunge sa fie stinse nici macar pretentiile Finantelor Publice care au de recuperat circa 19 miliarde lei vechi. Pe de alta parte, potrivit bilantului pe 2005, firma avea de recuperat creante in valoare totala de peste 163 miliarde lei vechi.
Tot din 2005 dateaza si ultimele informatii privind activitatea financiara a firmei brailene cind unitatea a incheiat anul cu o pierdere de circa 6,8 miliarde lei vechi, la o cifra de afaceri de 13,6 miliarde lei vechi si un numar mediu de 120 de salariati. Nici anul 2004 nu a fost unul favorabil afacerii companiei intrucit pierderea raportata a fost de peste 20 miliarde lei vechi, dupa ce in 2003 rezultatul a fost unul pozitiv: profit de 43,5 miliarde lei vechi.
De mentionat este ca actionarul majoritar al "Foraj Sonde" SA Braila este Cornel Catalin Bulf cu 50,66% din capitalul social de 8,35 miliarde lei vechi al firmei, urmat de asociatia salariatilor companiei cu 30,13% si "Petroconstruct" SA cu 12,16% din capitalul social.