In plus, in urma verificarilor facute de o firma de specialitate s-a mai stabilit ca "masina de gatit cu plita alimentata cu combustibil cu gaze naturale, instalata in bucataria unitatii, prezinta uzura fizica si morala in proportie de circa 90%, si anume: structura metalica a masinii este afectata de rugina, caramida din samota este arsa si desprinsa de peretii masinii, conductele de aductiune a gazului ale arzatoarelor sint uzate, rezultind scapari mari de gaze naturale. Aceste aspecte contravin cu normele tehnice de functionare a consumatorilor alimentati cu gaze naturale". Concluzia? Inchiderea cantinei.
Contractele salariatilor cantinei vor fi suspendate temporar
Consilierul PSD Doru Damian a intrebat, ieri, in CLM, daca Directia de Asistenta Sociala are de gind sa caute solutii pentru eventuala reabilitare a cantinei si redeschiderea acesteia. Anisoara Satnoianu a explicat ca nu se poate pune problema in acest fel, dat fiind ca imobilul respectiv a fost revendicat, existind si o sentinta civila, din anul 2007. Interesant, acest lucru nu a fost invocat ca motiv pentru inchiderea cantinei, desi poate ca ar fi fost singurul demn de luat in calcul, pentru o astfel de decizie.
Pina la oprirea activitatii, la cantina sociala serveau masa 177 asistati, acestia fiind redirectionati catre doua fundatii, care asigura acelasi tip de servicii, respectiv fundatia "Matteo" si "Sfintul Spiridon Steaua Magica". Directorul DAS nu a explicat pe ce criterii s-a facut aceasta repartizare, care, evident, mareste sumele alocate si, implicit, cistigurile celor doua fundatii, in conditiile in care in municipiu functioneaza 4 astfel de asezaminte.
In prezent, in municipiu sint inregistrati 562 de asistati social care servesc masa la cantine sociale. In ceea ce-i priveste pe cei 8 salariati ai cantinei, bucatari, ajutori de bucatari si muncitori necalificati, contractele acestora vor fi suspendate temporar, pina la clarificarea situatiei, urmind a primi o indemnizatie de 75% din salariul de baza.