Inedit în Piața Concordia: miere ieftină pentru pentru pensionari | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Inedit în Piața Concordia: miere ieftină pentru pentru pensionari

• un apicultor din Valea Cânepii, mulțumit de recolta bună de miere pe care a avut-o în actualul sezon, s-a gândit să scadă prețul cu 30% pentru pensionarii dar și alte persoane cu venituri reduse care se opresc la taraba lui

 

 

 

Numai adevăraţii apicultori ştiu cât de greu, corect şi cinstit se obţine un kilogram de miere, mai ales când condiţiile meteo nu mai sunt prielnice albinelor. Probabil, de aici, şi proverbiala apreciere că unii stupari “au mâna strânsă”. Dar iată că, recent, în Piaţa Concordiei, am întâlnit aglomeraţie la o tarabă unde se vindea miere de albine, din flori de tei, mai ieftină cu… 30%, pentru pensionari dar nu numai.

Detalii şi explicaţii am obţinut de la apicultorul Vasilică Şerban, din Valea Cânepii, care, răbdător şi deschis oricărei întrebări, explica oricui în ce condiţii se administrează mierea, polenul etc pentru diverse afecţiuni. Și, lucru rar întâlnit în pieţe, cât de simplu se poate determina (chiar pe loc) dacă mierea este fasificată sau nu, sau cum poate fi consumată mierea în amestec cu diverse plante medicinale.

“Lucrez de 14 ani la staţia de tratare a apei din Unirea, iar în restul timpului, împreună cu soţia şi fiul, avem grijă de stupi. Eu am 14 stupi, iar el (îl cheamă tot Vasilică) este în vârstă de 24 de ani şi răspunde de  250 de stupi. A absolvit Liceul Agricol din Brăila, iar în locul facultăţii a ales stupăritul. Este căsătorit, are doi copii şi, văzând cât de hotărât era, pentru el am vândut din pământ, iar  acum este stăpân pe meserie. L-am învăţat ca înainte de toate să munceasă serios, să respecte oamenii şi să vândă numai produse de calitate.  Aşa cum ne spunea la cursuri, dl. Florian Vizireanu, sau dl. Ioan Ungureanu (specialiști în domeniu, de la care mulți brăileni interesați au învățat multe secrete ale ocupației de crescători de albine n.n.). Acum avem tot sprijinul d-nei primar Teodora Puia”, ne-a declarat Vasilică Șerban.

Acesta ne-a spus că, în actualul sezon, a avut stupii la Viişoara şi Târgu Bujor, pentru salcâm, iar de la Greci, judeţul Tulcea, a obţinut 1,5 tone de miere din tei. ”Recolta a fost bună şi m-am gândit de aceea să mai las din preţ, că tot a scăzut puterea de cumpărare, iar pentru pensionari este un ajutor. Cu toate acestea, văd cu părere de rău că, din cauza banilor, mierea nu este o prioritate. Însă, nu ne descurajăm, ne-a mai spus inimosul apicultor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro