Urmărire ca în filme. Patru tineri brăileni puşi pe furat, care goneau cu un "Opel Vectra", au fost fugăriţi pe şosea de poliţiştii brăileni şi buzoieni. Indivizii au spart lacătele de la uşa staţiei de irigaţii din Vişani pentru a fura componente metalice. În timp ce lucrau de zor, ei au fost surprinşi de paznic şi au luat-o la sănătoasa, însă poliţiştii au pornit în urmărirea lor .
În dimineaţa zilei de 13 februarie, la ora 10.00, poliţiştii de la Secţia 3 de Poliţie Rurală Făurei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au forţat lacătele de la uşa staţiei de irigaţii din localitatea Vişani. Aceştia au fost surprinşi şi de către agentul de pază, moment în care au fugit cu un autoturism "Opel Vectra" cu număr de Bucureşti. "Cei în cauză au fost urmăriţi în trafic de poliţişti, pe DJ 203 A, până în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău, unde, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secţiei de Poliţie Râmnicelu, au fost opriţi şi identificaţi. Poliţiştii au observat că pe parcursul urmăririi, ocupanţii autoturismului au aruncat un rucsac, stabilind ulterior că în el erau un foarfece tip «gură de lup» şi alte instrumente asemănătoare pentru tăiat şi rupt obiecte metalice", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În autoturism se aflau brăilenii Iulian S. (21 de ani), conducătorul auto şi proprietar al maşinii, Dumitru V. (27 de ani), Stănel D. (27 de ani) şi Adrian D. (21 de ani). În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, conform prevederilor Art. 32, raportat la Art. 229 Cod Penal.
Au furat peste 20 tone de şină de cale ferată
Trei bărbaţi care demontau şinele de cale ferată, prin tăiere cu aparate de tip autogen, au fost depistaţi în zona industrială Brăila Sud. În ziua de 12 februarie, poliţişti de la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila au acţionat pentru prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi i-au prins în flagrant pe cei trei hoţi. De la aceştia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor opt tuburi de oxigen şi două aparate de tăiat, iar circa 370 de metri de şină de cale ferată (peste 20 de tone) au fost lăsaţi în custodie salariaţilor căii ferate. "Liniile nu erau deschise circulaţiei feroviare. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 289/2005, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată.