anuntat ca primul semestru al anului in curs s-a incheiat cu un rezultat financiar pozitiv. Concret, este vorba despre un profit de circa un miliard de lei, spre deosebire de anul trecut cind, la 6 luni, rezultatul a fost o pierdere de circa 3 miliarde lei. Important de mentionat este ca veniturile institutului de cercetare brailean - 3,45 milioane RON - sint realizate din activitatea de baza si ca doar circa 180.000 RON reprezinta venituri din alte activitati, in principal, inchirieri de spatii si mijloace fixe.
In perioada de referinta societatea a cheltuit cu activitatea de baza 3,1 milioane RON, rezultind astfel un profit net de 144.312 RON (1,44 miliarde lei vechi). Practic, aceste date vin sa contrazica afirmatia presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, care a sustinut ca institutul de cercetare ar fi inregistrat preponderent venituri din inchirieri de spatii si mijloace fixe. De altfel, SC "Ceprohart" aparea nominalizata pe o lista publicata de AVAS cuprinzind 17 institute de cercetare unde, in opinia oficialului autoritatii, nu s-ar mai fi facut cercetare ci doar afaceri in domeniul imobiliar. "Rezultatul la semestru in acest an a fost influentat de faptul ca societatea a contractat prin licitatii publice o serie de proiecte importante. In plus, pe piata traditionala a sectorului de celuloza si hirtie am contractat lucrari peste nivelul anului trecut", ne-a declarat directorul general al SC "Ceprohart" SA Braila, Dan Buteica.
Reamintim ca, la finele lunii aprilie, AVAS a anuntat ca va scoate
la privatizare, in acest an, institutele de cercetare-dezvoltare pe
care le detine in portofoliu si pe care le-a inclus pe lista de prioritati
2 in ceea ce priveste privatizarea. In cazul "Ceprohart" procedura de privatizare a fost aminata pina la valorificarea prin vinzare a sediului societatii amplasat pe Bulevardul Independentei. De asemenea, AVAS a Intocmit un proiect de act normativ care prevede conditii stricte care vor fi respectate la privatizarea institutelor de cercetare. In plus, o importanta deosebita in cintarirea ofertelor o va avea oferta tehnica, care va detine o pondere de 60%, comparativ cu oferta financiara - 40%.