Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România deplânge moartea lui Elie Wiesel: Rămâne un model de verticalitate umană | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România deplânge moartea lui Elie Wiesel: Rămâne un model de verticalitate umană


„Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România a aflat cu consternare şi maximă durere despre decesul lui Elie Wiesel, cel care şi-a dedicat întreagă viaţă pentru că drama Holocaustului să fie cunoscută şi ceea ce a fost să nu mai fie posibil! Neobosit militant pentru libertate şi drepturile omului, pentru respectul şi afirmarea celuilalt, pentru înţelegere şi dialog între oameni, scriitorul Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, rămâne un model de verticalitate umană şi un reper pentru activitatea institutului. Sincere condoleanţe familiei îndoliate.", au transmis membrii INSHR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Elie Wiesel, născut pe 30 septembrie 1928 în oraşul Sighet (în prezent Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, România), a decedat, a anunţat sâmbătă seară Institutul israelian pentru memoria Holocaustului Yad Vashem, citat de publicaţiile Jerusalem Post şi Haaretz.

Supravieţuitor al Holocaustului, Elie Wiesel a scris pe larg despre condiţiile de încarcerare în lagărele naziste şi, în anul 1986, i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace, Comitetul norvegian salutând "activităţile concrete pentru cauza păcii şi demnităţii umane".
Elie Wiesel s-a remarcat prin rolul major în promovarea educaţiei pe tema Holocaustului şi pentru perpetuarea memoriei Holocaustului în perioada postbelică, publicând cartea de memorii "Night", bazată pe experienţele trăite ca adolescent în lagărul de la Auschwitz.

Elie Wiesel a scris 57 de cărţi, majoritatea în limbile franceză şi engleză, inclusiv "Night", bazată pe experienţele în lagărele de concentrare naziste. Elie Wiesel a fost preşedintele Comisiei de Consiliere a publicaţiei Algemeiner Journal şi profesor de Ştiinţe Umaniste la Universitatea din Boston.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro